Германия блокира Естония за предоставянето на военна подкрепа с германски

...
Германия блокира Естония за предоставянето на военна подкрепа с германски
Коментари Харесай

Германия блокира Естония за износ на оръжие към Украйна

Германия блокира Естония за даването на военна поддръжка с немски генезис на Украйна . Това заяви американският вестник The Wall Street Journal (WSJ) в петък, представен от " Дойче веле ".

Съобщението идва, откакто Държавният департамент на Съединени американски щати даде зелена светлина на Естония да изпрати оръжия, създадени в Съединени американски щати в Украйна.

" Надяваме се, че ще получим утвърждението от Германия, съобщи Кристо Ен Вага, консултант на естонския министър на защитата за WSJ. Естония сподели, че желаеме да помогнем на Украйна на практика по всевъзможен метод, по който можем ".

Служители на немското държавно управление обявиха, че се притесняват, че сходни доставки могат да покачат напрежението и да затруднят договарянията.

Германия е един от най-големите производители и експортьори на оръжия в света, като продажбите са се нараснали с 21% от 2016 до 2020 година, съгласно Стокхолмския интернационален институт за проучване на мира.
 Естония доставя ракети Javelin на Украйна
Естония доставя ракети Javelin на Украйна

Прибалтийските страни ще оказват помощ на Киев против Москва

Припомняме, че управляващите в Естония ще доставят противотанкови ракети Javelin на Украйна.

" Естония, Латвия и Литва ще дават спомагателна помощ за подсилване на способността на Украйна да се отбранява. Естония ще даде противотанкови ракети Javelin, Латвия и Литва ще дават зенитно-ракетни системи Stinger ", заяви Министерството на защитата в Twitter.

На 30 декември предходната година ръководителят на отдела за интернационално съдействие на Министерството на защитата на Естония Пеетер Куимет разгласи проекти за даване на Украйна с оръжия. Според него те могат да бъдат трансферирани в Украйна единствено със единодушието на продавача. В случая с естонското Javelin ще се изисква единодушието на Съединени американски щати, при положение на гаубици - на Германия и Финландия.

Европа и Съединени американски щати се опасяват, че Москва се готви за инвазия в Украйна, откакто събра 100 000 бойци на границата.

Русия отхвърли, че възнамерява офанзива, само че споделя, че може да предприеме неуточнени военни дейности, в случай че описът с нейните претенции не бъде изпълнен.
 Съединени американски щати: Русия може да употребява ученията в Беларус, с цел да нападне Украйна
Съединени американски щати: Русия може да употребява ученията в Беларус, с цел да нападне Украйна

Всеки сюжет е възможен…
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР