Герберът Живко Мартинов искал от местен търговец 4 тона суджук

...
Герберът Живко Мартинов искал от местен търговец 4 тона суджук
Коментари Харесай

Прокуратурата погна депутат на Борисов, който рекетирал месари да му дават луканка за началника!

Герберът Живко Мартинов желал от локален търговец 4 тона суджук с еленско месо на стойност 45 хиляди лв.. Суджукът той изискал персонално за министър-председателя Бойко Борисов.

Тези данни оповести основният прокурор Сотир Цацаров по отношение на поискания имунитет на народния представител Живко Мартинов от ПГ на ГЕРБ, представено от News.bg.

Главният прокурор изясни, че в четири случая Живко Мартинов е изискал от въпросния търговец, който е притежател на магазин, на месопреработвателен завод и на други търговски действия, да му бъде предаден по един звук суджук.

"Общо 4 000 кг суджук, 60 кг телешка пастърма и филе "Елена ". Колкото и смехотворно да звучи това, въпросният суджук предоставян на четири пъти по един звук е на обща стойност 45 хиляди лв.. Доколкото е видно от материалите по инспекцията е направен по специфична рецепта, която включва и еленско месо и по думите на народния представител, е предопределен персонално за министър-председателя ", уточни Цацаров.

Всички четири тона са били извозени с бус на народния представител до помещение, където самия депутат е провел сушенето на суджука. "Проверката е посочила, че даже един суджук не е достигнал до министър-председателя ", уточни Цацаров.

Това е десето подред искане за снемане на имунитета на депутата Живко Мартинов. Цацаров уточни, че на 18-ти април 2017 година е постъпил сигнал от жител с изложение на обстоятелства за незаконна активност, осъществена на територията на град Добрич от въпросното лице.

Освен това до министър-председателя е изпратена информация от ДАНС с данни за евентуални злоупотреби. Въпросната информация е изпратена от министър-председателя и до основния прокурор.

Вероятната причина е, че в няколко от случаите националният представител е употребил извънредно интензивно името на премиера. Мартинов е депутат в 44-то, бил е депутат и в 43-то национално заседание.

Цацаров съобщи, че в случай че Народното събрание даде позволение - или националният представител се откаже непринудено от имунитета си, тогава ще бъде формирано досъдебно произвеждане за пет групи закононарушения: изнудване, насила, опит за персонално укривателство, насила по отношение на орган на властта да извърши закононарушение по работа.

"Всички тези обвинявания ще бъдат предявени, в случай че Народното събрание даде позволение да бъде снет имунитета ", разяснява Цацаров. Относно персоналния напън за придобиване на облаги, упражняван от Мартинов от 2012 година до сегашния миг, върху предприемач от Добрич, притежател на месопреработвателен завод, Цацаров изясни, че натискът е бил упражняван като търговецът е бил включен в лист с лица, които трябвало да подкрепят политическата активност.

В противоположен случай щяло да има инспекции от данъчни служби, организацията по храните и съответният израз, употребен от депутата бил - "ще ти бъде сплескан бизнеса ".

Върху същия търговец бил извършен напън, с цел да мебелира с мека мебел офиса на политическата партия в града. Мебелите, обаче се оказали в комерсиалния офис на Мартинов вместо в офиса на ГЕРБ.

Освен това върху същия търговец бил извършен напън да даде климатична стена, която също била предопределена за офиса на ГЕРБ, само че мебелите се оказват в комерсиалния офис на депутата. Към всички тези екстри депутатът изискал и два сглобяеми гаража и инсталиране на охранително видеонаблюдение, заплатено от въпросния търговец.

Депутатът Мартинов упражнил напън и върху чиновник на Министерство на вътрешните работи - насила, както във връзка с напълно "дребни " случаи за народния представител - отменяне на фиш, публикуван на водача на народния представител, неотложно освобождение на товарни коли, арестувани от полицията - натоварени с пясък, нелегално придобит от село Кранево за частен хотел, както и да бъде упражняван напън за закупена от народния представител пшеница. Полицията трябвало да стартира напън към въпросните лица, с цел да си платят закупената пшеница от Мартинов.

Освен това Мартинов оказвал напън и върху окръжния прокурор на Добрич да бъде оправдан някогашен заместник-министър, провокирал злополука с двама починали. Натиск е бил оказван и върху експертния състав на полицията за оневиняване на причинителя. Опитът не е съумял, лицето е с влезнала мощ 4-годишна присъда, посочи Цацаров.

Мартинов оказвал напън и върху ръководители на държавни институции да бъде уволнено несъмнено лице, да бъде назначено съответно лице, да не се употребяват услугите на избран и на различен юрист.

BNEWS пита по кое време някой прокурор ще проверява самия Борисов за ограбените милиарди? Или единствено тези дето не са им занесли луканката ще нападат?

Качеството на депутатите на ГЕРБ не надвишава по крадливост и ум това на техните водачи Бойко Борисов и Цветан Цветанов.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР