ГЕРБ залитат по реториката на Възраждане, която е срещу инвестициите,

...
ГЕРБ залитат по реториката на Възраждане, която е срещу инвестициите,
Коментари Харесай

Радослав Рибарски призна за списъци на фирми, които да получават средства от Плана за възстановяване

ГЕРБ залитат по реториката на " Възраждане ", която е против вложенията, които би трябвало да се случат в тези райони за опазване на работните места на хората. Фирмите от индикативния лист са споделили своите капиталови планове, само че не са получавали средства. Това разяснява пред публицисти Радослав Рибарски, народен представител от " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) по отношение на Териториалните проекти за обективен преход, съобщи Българска телеграфна агенция.

Поводът за коментара му е вчерашната конференция на ГЕРБ-СДС, на която бе оповестено, че в така наречен индикативни описи по въпросните проекти са включени компании, близки до " Продължаваме промяната " (ПП) и техни спонсори. Делян Добрев съобщи, че 1 милиарда 760 млн. евро са дадени на мними компании, спонсори на Политическа партия.

Рибарски разяснява, че по никакъв метод включването на компании в индикативните описи и заявяването на капиталовите им планове, не ги прави бенефициент по териториалните проекти. Той изясни, че не е имало някакъв механизъм за отсяване, в противен случай - всеки, който е декларирал някакво капиталово желание, е намерил място в този показателен лист с планове, добави той.

Според Рибарски е обезпокоително е, че едни вложители, които дръзват да споделят своите капиталови планове, биват по този метод хулени. Това са огромни компании, които са поели ангажимент да влагат в тези райони, добави той.

Рибарски отхвърли да е бил в " Металик " АД и не му е известно те да спонсорирали Политическа партия.

Депутатът разясни, че условието да се съберат капиталови планове, е точно по искане на Европейската комисия (ЕК), европейски правилник и занапред следва да бъде посочен и механизмът, по който ще се усвояват тези средства. Управляващият орган е Министерство на районното развиване и благоустройството (МРРБ), добави той.

Рибарски изясни, че териториалните проекти са механизъм на Европейска комисия, а парламентарна комисия може да разисква всеки един въпрос, в това число и критериите, на които да дават отговор компаниите.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР