ГЕРБ спечели убедително частичните местни избори в цялата страна срещу

...
ГЕРБ спечели убедително частичните местни избори в цялата страна срещу
Коментари Харесай

ГЕРБ победи БСП и ДПС на частичните местни избори

ГЕРБ завоюва безапелационно частичните локални избори в цялата страна против претендентите на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Още на първи тур с успеха се поздравиха претендентите на ГЕРБ в Септември, Стрелча, Соколаре, Бозвелийско, Киченица, Медовина, Карагеоргиево, Острец и Брестак.

С безапелационна преднина от 120 гласа пред претендента на Движение за права и свободи – Метин Латифов от ГЕРБ печели локалния избор в с. Карагеоргиево (община Айтос) още на първи тур.

Отново на първи тур Юзджан Рамаданов от ГЕРБ бе определен за кмет на с. Киченица (община Разград). Там той събра 169 гласа против 141 и 21 за претендентите на Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. ГЕРБ ще има кмет и в с. Медовина (община Попово). Тодор Борисов завоюва против претендента на АБВ.

С разгромна победа (516 на 63 гласа) над претендента на Българска социалистическа партия - Иван Параскевов печели изборите в най-голямото село в община Провадия – Бозвелийско. Йошка Цветкова пък става кмет на с. Соколаре (община Бяла Слатина), откакто още на първи тур победи претендентите на Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия.

Също по този начин Виолета Кръстева и Нели Димитрова от ГЕРБ печелят изборите в кметство Острец (община Търговище) и с. Брестак (община Вълчи дол), защото са единствените претенденти. Същото важи и за подкрепения от ГЕРБ претендент за кмет на община Септември - Васка Рачева. Според паралелното броене в община Стрелча подкрепеният от ГЕРБ Георги Павлов печели с над 500 гласа против претендента на АБВ.

На балотаж с Българска социалистическа партия другата неделя отиват претендентите на ГЕРБ в с.Карлуково (община Луковит) и с. Тенево (община Тунджа).

ГЕРБ губи изборите в с.Бохот (община Плевен), с. Брягово (община Първомай), с. Къпиновци (община Исперих), с.Водно (община Дулово) и с.Аканджиево (община Белово).

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и членовете на Изпълнителната комисия на партията поздравяват всички новоизбрани кметове на провелите се през днешния ден частични локални избори. Ръководството на ГЕРБ изрича своята признателност на всички локални структури на партията и претенденти, които поставиха големи старания по време на предизборната акция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР