ГЕРБ смята, че има възможност за съставяне на експертно правителство

...
ГЕРБ смята, че има възможност за съставяне на експертно правителство
Коментари Харесай

ГЕРБ иска експертно правителство и смята Габриел за най-подходящия премиер

ГЕРБ счита, че има опция за сформиране на експертно държавно управление с мандата на " Продължаваме промяната - Демократична България ", само че също по този начин предлага за министър председател своята представителка Мария Габриел. Освен това съставът на бъдещия възможен кабинет би трябвало да регистрира и вота на гласоподавателите, който излъчи ГЕРБ като първа политическа мощ. Това се разбра от изявление членът на Изпълнителната комисия на партията Деница Сачева.

Вчера с втора политическа мощ по съставянето на кабинет, откакто на " Продължаваме промяната ", на която съгласно ГЕРБ членовете на управлението са погазили правилата на демокрацията. Постави изискване да бъдат възобновени откакто получи гаранции, че това няма да продължи.

 Иван Костов уточни груба политическа неточност и прикани втората мощ бързо да свие вредите Иван Костов уточни груба политическа неточност и прикани втората мощ бързо да свие вредите

Сачева сподели, че ГЕРБ чака общо и единно решение на парламентарната група и управленията на партиите от " Продължаваме промяната - Демократична България " " като цяло какво мислят ", тъй като до момента " Демократична България " се дистанцирала " като влъхва ". Добави, че за ГЕРБ е недопустимо да утвърди за министри хора, подбрани еднолично от " Продължаваме промяната ".

Според ГЕРБ Мария Габриел е по-добата кандидатура за министър председател, в сравнение с Николай Денков от " Продължаваме промяната ", тъй като е по-добре готова и има повече контакти, с цел да извърши главните задания пред бъдещия кабинет - да обезпечи влизането на България в " Шенген " и в еврозоната.

В ГЕРБ, по думите на Сачева, чакат " малко повече покорност и невзискателност от " Продължаваме промяната ", тъй като 37 депутати не допускат те да получат цялата власт ". " Ако " Продължаваме промяната " не са възмъжали задоволително, резултатът е явен - ще отидем на избори с всички последствия от това ", сподели тя.

Преди нея в същото предаване Никола Минчев от " Продължаваме промяната " заяви, че партията занапред ще се събере да разиска дейности след замразяването на договарянията от ГЕРБ. По думите му делегирането на Габриел да получи и втория мандат, както от през вчерашния ден оферират политици от ГЕРБ, е " много сериозна смяна " по отношение на към този момент контрактуваното, не е обсъждана досега и ще би трябвало да се разиска от всички партии в обединението.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР