ГЕРБ ще сезират главния прокурор Сотир Цацаров за действия на

...
ГЕРБ ще сезират главния прокурор Сотир Цацаров за действия на
Коментари Харесай

ГЕРБ ще сезира главния прокурор за кмета на Провадия, той отхвърли обвиненията

ГЕРБ ще сезират основния прокурор Сотир Цацаров за дейности на кмета на Провадия от Българска социалистическа партия Филчо Филев. Според тях той е нанесъл финансови вреди на общината за стотици хиляди левове. От партията цитираха данни за нарушавания от страна на кмета в отчети на Агенцията за държавна финансова ревизия. Кметът на Провадия отхвърли обвиняванията.

ГЕРБ нападнаха кмета на Провадия, че е упълномощил публичния автотранспорт на частна компания, без социална поръчка.
Павел Христов -ГЕРБ -Кметът на Провадия от Българска социалистическа партия господин Филев е съумял да създаде в годините,в които ръководи вреди в размер на половин милион лв..
Само последният отчет установи 39 нарушавания, за които са формирани актове за административни нарушавания, и се приказва за 7 знака за машинация по смисъла на Закона за Държавната финансова ревизия.
Александър Иванов - ГЕРБ - Говорим за един Филчогейт.
От ляво показаха, че става дума за случай от преди години.
Драгомир Стойнев - Българска социалистическа партия - Сега внезапно се вади случай от 2016-та година. Оставяме институциите да си свършат работата,ако този кмет в действителност е отговорен, той да си понесе следствията.
Кметът на Провадия отхвърли обвиняванията.
Филчо Филев - кмет на Провадия - Не се усещам отговорен. С чисто сърце мога да кажа, че не съм ощетявал държавния бюджет, нито общинския.
Договорът, за който се споделя, че съм го сключил без социална поръчка, не е подписан от мен. Той е подписан 2010-та година от моя предходник, със период на деяние 5 години.

Филев уточни, че на предишните избори локален представител на ГЕРБ му предложил да е техен претендент, а не на Българска социалистическа партия.
Филчо Филев - кмет на Провадия - Аз му споделих, че не мога да се кандидатирам от ГЕРБ, само че в случай че разиска с политическите си ръководители, мога да се кандидатирам като самостоятелен, подсилен от двете партии.
Искам да ви кажа, че това е една безспорна принуда. Политическа, административна, както желаете, по този начин я наречете.

От ГЕРБ изпращат сигнал до основния прокурор по случая. Смятат също, че има нарушавания във всички 34 общини, ръководени от кметове на Българска социалистическа партия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР