ГЕРБ-СДС се среща с Възраждане. От първата политическа сила ще

...
ГЕРБ-СДС се среща с Възраждане. От първата политическа сила ще
Коментари Харесай

“Възраждане“ към ГЕРБ: Няма да подкрепим кабинет на друга партия, ще говорим само за политики

ГЕРБ-СДС се среща с „ Възраждане ”. От първата политическа мощ ще търсят поддръжка за кабинет, откакто диалозите с „ Продължаваме промяната-Демократична България ” стигнаха до задънена улица.
Прочетете още
„ Възраждане ” неведнъж обявиха, че не биха подкрепили какъвто и да е кабинет, без значение коя от останалите партии е мандатоносител. Това е последната среща от този формат, по-късно предстоят и лидерски срещи.

В началото ръководителят на ПГ на ГЕРБ благодари на членовете на „ Възраждане ”, че са се отзовали на поканата за диалог.

„ Наясно сме, че сте декларирали доста от дълго време, че само и единствено бихте подкрепили държавно управление с ваш мандат. Отговорността пред всички нас е доста сериозна, тъй като в случай че не реализираме консенсус по значимите тематики, то единственият метод да продължи да работи 49-ия парламент е вероятно опцията за реализация на трети мандат, а най-сигурно наподобява провеждането на шести предварителни избори. Българският народ за 5 път ни споделя, че властта не може да бъде единствено в една политическа мощ. Тя би трябвало да бъде споделена. Затова обявихме, че водим диалози с всички. Предлагаме дружно да споделим тази отговорност, като всяка една от партиите излъчи представител в кабинет, който дружно да направляваме. Той може да бъде политически, експертен или различен ”, сподели при започване на диалога Атанасова.

От страна на  „ Възраждане ” Цончо Ганев съобщи, че в Народното събрание би трябвало да има диалози. 

„ Трябва да почитаме гласоподавателите, които стоят зад всички парламентарни сили. Ние няма да подкрепим за следващ път държавно управление, излъчено от ГЕРБ или другите партии,. Говорим единствено за политики, в нито един миг не сме желали постове. В тази връзка целите, които неведнъж подчертахте по секторни политики се разграничават с всичко, което имаме като хрумвания ”, сподели той.

„ В тази връзка ние не можем да подкрепим какъвто и да било формат на кабинет. България от 33 години напускайки Съвет за икономическа взаимопомощ, Варшавския контракт и сбъдвайки политики за влизане в Европейски Съюз и НАТО, България не претърпя никакъв разцвет ”, сподели още Ганев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР