ГЕРБ-СДС няма да осигурява кворум и да присъства в пленарната

...
ГЕРБ-СДС няма да осигурява кворум и да присъства в пленарната
Коментари Харесай

ГЕРБ заплаши да бойкотира работата на НС до гласуването на нов кабинет

ГЕРБ-СДС няма да обезпечава кворум и да участва в пленарната зала до възможното гласоподаване на нов кабинет, като по този метод ще блокира работата на Народното събрание. Намерението беше изразено от ръководителя на парламентарната група Десислава Атанасова.

Това стана след решение днешното пленарно съвещание да бъде закрито. На него депутатите изслушваха премиера в оставка Кирил Петков и министъра на енергетиката в оставка Александър Николов за доставката и цената на природния газ.

По думите на Атанасова закритото съвещание оставя хората в незнание за това какво ги чака и посредством него ръководещите са " засекретили бомбата ", която поставят пред идващия длъжностен кабинет.

" Няма никакъв смисъл нашата парламентарна група да стои в зала, да прави кворум на това провалено и агонизиращо Народно заседание ", съобщи Атанасова.

Тя изрично акцентира, че всички депутати от ГЕРБ-СДС ще бъдат в пленарната зала, в случай че се стигне до гласоподаване на проектокабинета с мандата на " Продължаваме промяната " и ще гласоподават " срещу ".

Атанасова подлага на критика ръководещите, че по време на вчерашното съвещание са изгубили 6 часа, с цел да се четат отчети от " някакви нелигитмни комисии ". Думите са и във връзка вчерашните отчети за активността на омбудсмана на България.

" Нула работа на Народното събрание. Днес е същото. Час и половина процедури дали да бъде едно съвещание намерено или закрито по най-важната тематика, която вълнува българите - цената на енергоносителите. Няма никакъв смисъл нашата парламентарна група да бъде в зала, да прави кворум на това провалено и агонизиращо Народно заседание ", добави още Атанасова.

На въпрос дали ГЕРБ-СДС ще влязат в пленарната зала, в случай че се гласоподава номинация на Бойко Рашков за ръководител на КПКОНП, ръководителят на парламентарната група отговори, че такова предложение не може да бъде вкарано за гласоподаване, тъй като, по думите й, вносителят би трябвало да отговори проверяван ли е Рашков от антикорупционния орган и какъв брой пъти.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР