ГЕРБ - СДС излезе с официална позиция за въглищните централи.

...
ГЕРБ - СДС излезе с официална позиция за въглищните централи.
Коментари Харесай

ГЕРБ за въглищните централи: Правителствто обрича енергийното сърце на страната на смърт

ГЕРБ - Съюз на демократичните сили излезе с публична позиция за въглищните централи. Ето какво декларират те:

" Правителство се готви да раздаде 1.706 милиарда евро. Различни частни непознати компании получават по 30, 90, 225 милиона евро. Какви са тези компании, по кое време те участваха в търг, по какъв начин избраха тъкмо тях?! Това не е скандал! Това е интернационален скандал!

Правителствто обрича енергийното сърце на страната на гибел, и то от през днешния ден за на следващия ден. 49 000 души разчитат на работата на този бранш! Ще се молим България да стане като дискотека, само че даже в дискотеката лампите мигат - в този момент лампите в никакъв случай няма да светнат още веднъж. Нека държавното управление бързо изготви проект за избавяне на въглищните централи!

Плановете на ръководещите от ПП-ДБ за " обективен " преход на въглищните райони са скандални. Видяхме лист с компании, които ще бъдат подкрепени, неразбираемо по каква процедура, само че зад тях ясно прозират имена на спонсори на ПП-ДБ. Няма централи, няма вложения, няма да има и хора, настояват от ГЕРБ. Районите ще се трансфорат в пустини. Ключово е да удължим живота на въглищните централи.

 

Преходът ще бъде обективен единствено за някои неразбираемо по какъв начин подбрани хора. Погромът за районите и работещите ще е голям.

Призоваваме държавното управление и министъра на енергетиката по най-бързия метод да дефинират визия за удължение на живота на комплекса " Марица ". За страдание не виждаме мисъл в тази посока. Това пречи на подписването на груповото съглашение.

 

Въглищните централи са гаранта за енергийната сигурност на страната. Не се плануват никакви вложения, с цел да се планува удължение живота на въглищните централи. А централите в Марица-изток дават 46% от енергийната стойност на страната.

Плановете, за които си приказваме през днешния ден трябваше да са подготвени 2021 година Две години след ръководството на Политическа партия какво виждаме? Планове, които са показани в последния миг без обществено разискване. Това нарушава периодите, че въглищните централи ще работят най-малко до 2050 година

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.

Фирми-спонсори на “Промяната ” ще бъдат финансирани
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР