ГЕРБ-СДС е единствената формация, която ще има представители от всички

...
ГЕРБ-СДС е единствената формация, която ще има представители от всички
Коментари Харесай

Вижте откъде, как и по колко депутати вкарват формациите в новия парламент

ГЕРБ-СДС е единствената групировка, която ще има представители от всички изборни региони в 45-ото Народно заседание. Това демонстрира информация с формалните резултати от разпределението на мандатите.

ГЕРБ ще разполага най-вече депутати от Варна – пет.

Върховият точков резултат обаче е за „ Демократична България “ (ДБ). Тя ще има цели шест народни представители от 23-и многомандатен изборен район-София. Там Демократична България е безапелационна първа мощ с 28.48% пред ГЕРБ-СДС (20.17%) и „ ИТН “ (ИТН) – 14.4%. „ Демократична България “ обаче не съумява да излъчи депутати в половината изборни региони – 16 от 31. Числата са в поддръжка на тезата, че това е градската десница.

По две „ дупки “ в страната имат партията на Слави Трифонов и „ Българска социалистическа партия за България “. За Има Такъв Народ това са Кърджали и Търговище. За Българска социалистическа партия – Кърджали и Разград.

Движение за права и свободи не съумява да вкара депутати от девет региона. Сред тях са трите столични. Партията на Доган обаче излъчва един член на Народното събрание от София-област.

Най-слабо показана по райони, разумно, е новата - „ Изправи се! Мутри вън! “, която ще разполага със единствено 14 депутати. Те са разпределени в 12 изборни региона. В останалите 19 ИМВ ще е без депутати.

Формацията към Николай Хаджигенов и Мая Манолова ще бъде най-силно показана в Бургас и 25-и МИР-София, откъдето ще има по двама членове на Народното събрание.

Относително видяно, Движение за права и свободи реализира най-силен точков резултат. Той, несъмнено, е в Кърджали, където партията на Доган печели три от петте депутатски мандата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР