ГЕРБ-СДС, ДПС и Възраждане е плаващото мнозинство. Видяхте как Антикорупционния

...
ГЕРБ-СДС, ДПС и Възраждане е плаващото мнозинство. Видяхте как Антикорупционния
Коментари Харесай

Терзийски от ПП: ГЕРБ, ДПС и Възраждане” бързат да сменят определени позиции в държавата

„ ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Възраждане ” е „ плаващото болшинство ”. Видяхте по какъв начин Антикорупционния закон на Политическа партия не мина. Виждате бързия ред, в който тези три партии бързат да сменим едни избрани позиции, с цел да запазят своя властови запас ”. Това съобщи депутатът от ПП-ДБ Йордан Терзийски в студиото на предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS.

По думите му е нужно да има координиране за имената на ръководителите на регулаторните органи. " Един регулатор има дълъг небосвод на работа. Това са позиции, които ще дефинират развиването на България през идващите 5-7 година Не може да допуснем избора на управление да стане подмолно ", сподели Терзийски. 

Той изясни, че тяхната политическа конструкция има заседание на националните си органи в днешния ден. „ България има потребност от устойчиво държавно управление, то се приема доста добре и на открито. Има положителни сигнали. Това ръководещо болшинство няма по какъв начин да продължи да управлява в Народното събрание ”, сподели Терзийски.

На въпрос: „ Кой ръководи страната сега ” Терзийски сподели, че ръководството е комплицирано. „ Ние управляваме в структура с поддръжката на ГЕРБ. Те имат също толкоз механизми за предложение на фрагменти в това държавно управление, както и ние. Може би и Мария Габриел не съумява да види какъв брой някогашни фрагменти на ГЕРБ се пробват намерят място. Ще управляваме с специалисти, които могат да свършат работа – както за зам.-министрите, по този начин и за регулаторите ”, изясни депутатът от ПП-ДБ.

По думите му, с цел да работи този парламент, би трябвало да има кардинално единодушие. „ Да има явен асортимент, ясни критерии (за новите ръководители на регулаторните органи) ".

Относно думите на президента Румен Радев, че той е главнокомандващ на страната, Терзийски сподели: „ Очевидно господин Радев е привикнал да ръководи тази страна. Вярвам, че би трябвало да се понижи напрежението. Не имам вяра, че криейки се зад привиден мир би трябвало да поддържаме Русия. Има съществено евроатлантическо болшинство в Народното събрание ”. Според Терзийски в такава настройка промяната в правосъдната система и смяната на Конституцията евентуално ще бъде доста мъчно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР