ГЕРБ с нови обвинения срещу правителството Петков. От партията смятат,

...
ГЕРБ с нови обвинения срещу правителството Петков. От партията смятат,
Коментари Харесай

Gemcorp: Договорът ни с кабинета беше прекратен още през юли

ГЕРБ с нови обвинявания против държавното управление " Петков ". От партията считат, че има опасност за националната сигурност , поради случая с меморандума с Gemcorp и изпращат сигнали до ДАНС и Министерство на вътрешните работи. 

ГЕРБ са безапелационни, че имат доказателства, че меморандумът не е преустановен. Според тях кабинетът " Петков " е дал цялата българска енергетика на концесия на офшорна компания.

Разследване на " Файненшъл таймс " свърза фонда с съветски олигарси, а през юли Кирил Петков разгласи, че Министерски съвет е взел решение за прекъсване на договарянията. Меморандумът с Gemcorp е преустановен от дълго време и тематиката е затворена, без безусловно никакви последици за страната, се споделя в позиция на " Продължаваме промяната ".

От компанията потвърдиха.

" Договорът беше преустановен още през юли. Ние нямаме никакви искания към държавното управление ", съобщи Атанас Бостанджиев, изпълнителен шеф на Gemcorp, представен от

Меморандумът e в действие, даже има уговорка за арбитраж. Това съобщи служебният министър на енергетиката Росен Христов.

Според него не са били спазени никакви процедури по координиране, които са планувани за такива меморандуми. Нямало решение на Министерския съвет, а самият оригинал на контракта бил в чекмедже на чиновник на министерството.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР