ГЕРБ разкритикува проектобюджета за 2024 година, който вчера бе представен

...
ГЕРБ разкритикува проектобюджета за 2024 година, който вчера бе представен
Коментари Харесай

ГЕРБ разкритикува проектобюджета: Приходната част е завишена нереалистично

ГЕРБ разкритикува проектобюджета за 2024 година, който през вчерашния ден бе показан от финансовия министър Асен Василев. Делян Добрев съобщи на Националното заседание на ГЕРБ във Велико Търново, че данъчните доходи са завишение " нереалистично ". 

" Данъчните доходи в държавния бюджет за 2023 година са 35 милиарда лв.. Те не могат да ги съберат. Към момента се вижда несъблюдение на прихдодната част с два милиарда, т.е. няма да съберат 35 милиарда, ще съберат 33 ", съобщи той. 

" Знаете ли какъв брой са заложили за следващата година? 40 милиарда - над 20% нарастване на действително събраните данъчни доходи от тази година. От къде ще дойдат тези 7 милиарда, от на никое място, тъй като те ще карат до март, а по-късно ще заминат кой знае къде ", сподели още Добрев. 

Бившият министър на районното развиване и благоустройството Николай Нанков съобщи, че обещаният един милиард за общините е " имагинерен ". 

" За голямо страдание единият милиард, който Асен Василев загатна, че

ще бъде заделен в бюджета, като се изключи че е имагинерен, не почива на действителна конвенция. Политическа партия дадоха обещание да има направен действителен проект за деяние на общините до края на септември. Ние ще настояваме, по този начин както през 2021 вие реализирахте преходни останки, да може тези средства да са разполагаем през целия цикъл ", сподели той.

" За страдание, няма нито стотинка нарастване на финансовите разноски, при всички инфлационни процеси, които следим през последните години ", добави той.

Той обаче разгласи, че до месец ще бъде оповестена нова процедура за третия лот от пътя Русе - Велико Търново.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР