ГЕРБ продължава да стои, така, както сме поели ангажимент, както

...
ГЕРБ продължава да стои, така, както сме поели ангажимент, както
Коментари Харесай

Борисов: Субсидия от 1 лев, не пипаме ДДС

ГЕРБ продължава да стои, по този начин, както сме поели ангажимент, както и преди две години в Народното събрание гласувахме, за дотации от един лев. Това сподели министър председателят Бойко Борисов след Коалиционния съвет за партийните дотации.

" В същото време, като парламентарна република, в случай че бъдем поканени, а ние сме поканени на диалози от " Обединени патриоти ", които те ще предизвикват с всички политически партии в Народното събрание, сме подготвени да приказваме за Закона за политическите партии. Там би трябвало да се създадат нужните промени, тъй като в този момент министерството на финансите и държавното управление се занимават с изплащането на партийните дотации, а всичко това би трябвало да отиде в Закона за политическите партии. Коалицията реши, по този начин както е записано в съглашението и това беше главният укор към мен, данъчните закони, в границите на мандата, да не се трансформират. Всички намалявания на Данък добавена стойност влизат в несъгласие с този член на Коалиционното съглашение и по тази причина по тази тематика няма да дебатираме повече ", означи Борисов.

Още тази седмица Народното събрание ще има нов кръг от съвещания сред политическите сили за размера на държавната дотация за партиите, реши Съветът на упраляващата коалиция. От " Обединени патриоти " предизвикват диалозите с аргумента, че решението не би трябвало да е преждевременно. Лидерът на НФСБ Валери Симеонов акцентира, че партиите в ръководещата коалиция имат общо мнение, че размерът на дотациите би трябвало да бъде понижен, само че предлагането би трябвало да се гледа в пакет с промени в Закона за политическите партии. С какъв брой ще бъдат понижени дотациите би трябвало да стане ясно до края на юли - преди парламентарната почивка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР