ГЕРБ предлага създаване на Карта на българина“, която да дава

...
ГЕРБ предлага създаване на Карта на българина“, която да дава
Коментари Харесай

ГЕРБ предлага създаване на „Карта на българина“

ГЕРБ предлага основаване на „ Карта на българина “, която да дава на задграничнатите български общности права на български жители и достъп до здравната, обществената и просветителната система. Това плануват промени в Закона за персоналните документи.

За картата може да се кандидатства и във всички консулства и дипломатически представителства на страната ни в чужбина, като се резервират досегашните условия за доказване на български генезис, изясни депутатът Маноил Манев:

„ Четири или пет са разновидностите, по които може да стане: с акт за раждане в България, с акт за раждане на твоите възходящи родители до трето потомство, с документ, български, на някои от тези родственици до трето равнище, би трябвало да попълниш декларация за принадлежност към българската общественост и да покажеш познания на български език. Има и една алтернатива от наши български църковни общности, да ти бъде публикуван документ, че ти също принадлежиш към диаспората “.

Такава карта бяха предложили от Вътрешна македонска революционна организация в 44-ото Народно заседание, само че предложенията им не бяха дефинитивно признати.

От ГЕРБ оповестиха още, че към този момент са внесли промени в законите за доброволчеството и за убежищата и бежанците, с цел да се сътвори явен правилник по какъв начин се посрещат, обслужват и по какъв начин се поставя грижа за бежанците, тъй като съгласно тях българското държавно управление не се оправя.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР