ГЕРБ поиска оставката на депутата от БСП Иво Христов заради

...
ГЕРБ поиска оставката на депутата от БСП Иво Христов заради
Коментари Харесай

ГЕРБ поиска оставката на Иво Христов заради “безродие и презрение към българския народ“

ГЕРБ изиска оставката на депутата от Българска социалистическа партия Иво Христов поради изявлението му, че в случай че не беше Съветската войска 50 000 евреи щяха да бъдат депортрирани, а 80 % от популацията на България са дебили.

“Парламентарната група на ГЕРБ осъжда остро това изявление на народния представител от Българска социалистическа партия Иво Христов, тъй като то е знак на безродие и пренебрежение към българския народ. Преди всичко това изявление е унизително за институцията на Народното събрание”, сподели Тома Биков в декларация от името на парламентарната група на ГЕРБ.

Биков уточни, че това е срамно изявление за човек, който като депутат по конституция е предназначен да съставлява целия български народ.

“Ако тезата, че Червената войска е избавила българските евреи е низък израз на отбрана на непознат интерес, то да наречеш 80% от българския народ дебили е засегнатост, която не може да бъде преглътната от нито един човек”, сподели Биков.

Той прикани водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова да обърне внимание на това изявление и да съобщи ясна позиция.

“В сходни случаи позицията на партия, която се смята за българска, би могла да бъде единствено една – да се разграничи от сходни изявления и да изиска неотложно оставката на своя депутат или да го изключи от парламентарната си група”, съобщи още Биков.

Той се обърна и към президента Румен Радев с апел да се разграничи изрично от думите на Иво Христов, който беше част от инициативния комитет, издигнал го за държавен глава.

Същевременно Христов се извини, само че се разгласи за жертва на манипулативно пояснение на думите му.

“Поднасям своите извинения към всички, които са били наранени от едни или други мои непремерени изявления “, разяснява пред публицисти в сряда Христов.

“Във връзка със създалата се обстановка и тръгналите спекулации за някои мои думи и изявления в срещи с обществеността в град Раднево, декларирам, че сервирам своите извинения към всички тези, които са били наранени от едни или други мои непремерени изявления “, сподели той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР