ГЕРБ победи. На предния вот сборът от гласовете за Демократична

...
ГЕРБ победи. На предния вот сборът от гласовете за Демократична
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Подкрепата на ПП не расте, дори може да спадне още

" ГЕРБ победи. На предния избор сборът от гласовете за „ Демократична България “ и „ Продължаваме промяната “ правеше повече от тези на ГЕРБ, а в този момент не е по този начин. Дори резултатът да е еднакъв, значи, че партията на Бойко Борисов е направила крачка напред. Политическа партия още не са го осъзнали, а когато го сторят, ще би трябвало да се замислят за политиките си и от това ще зависи съставяне на държавно управление “, съобщи социологът Андрей Райчев.

„ Ще осъзнаят, че поддръжката им не пораства, даже може да спадне още. Ще би трябвало да търсят излаз в границите на този парламент и това ще е коалиция. Не се вижда перспективна мощ, която да се причисли към Политическа партия ", посочи Райчев.

Според него Христо Иванов желае експертен кабинет.

" Той ще инициира разискване на правосъдна промяна преди държавното управление. Противоречията би трябвало да се изгладят, не е изключено Демократична България да интегрират Движение за права и свободи в правосъдната промяна, по този начин тя ще стане по-лесно. Борисов беше свален от Слави Трифонов, нямам доверие там да има компромис ", сподели още той в ефира на „ Здравей, България! “.

Социологът Евелина Славкова от " Тренд " пък сподели, че правосъдната промяна е алена линия за ГЕРБ и Политическа партия.

„ Със сигурност Политическа партия и Демократична България са в нова обстановка. Те говореха за следизборна формула, уверени в успеха. Очевидно тяхната външна страна не се мобилизра задоволително. Първите две обединения би трябвало да се схванат. На ПП-ДБ ще им е мъчно да бъдат в кабинет на малцинството - постоянно ще има някой, който няма да им разрешава промени. Данните демонстрират " Възраждане " пораства, а хартията не върна гласоподаватели на Българска социалистическа партия. Изненада е, че Има Такъв Народ влиза “, сподели още тя.
ТЕМА преди 20 минути 265 преди 23 минути 425 преди 32 минути 838
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР