ГЕРБ отговори на президента за забавянето на доставката на първите

...
ГЕРБ отговори на президента за забавянето на доставката на първите
Коментари Харесай

ГЕРБ отговори на президента за забавянето на F-16

ГЕРБ отговори на президента за забавянето на доставката на първите осем изтребители F-16. По-рано президентът съобщи, че за този проблем би трябвало да се попита държавното управление на Бойко Борисов.

„ За разлика от Румен Радев, ще приказваме с обстоятелства. Договорът, който беше подписан сред държавните управления на България и Съединени американски щати има доста ясни периоди за доставка. Те са: две машини през втората половина на 2023 година Другите – през лятото на 2024 година “, означи депутатът Христо Гаджев.

Той означи, че през лятото на 2021 година служебното държавно управление на Румен Радев е било осведомено за закъснение на процедурата за доставка заради смяна на технологиите в самите самолети.

„ Служебното държавно управление от октомври до момента се провали в построяването на инфраструктурата. Докато не е подготвена съпътстващата инфраструктура на Граф Игнатиево, няма по какъв начин да приемем самолетите. В момента държавното управление трансферира от бюджета неусвоени пари от 2021 година към 2022 година, с цел да наваксат неуспеха на служебното държавно управление “, разяснява депутатът.

По думите му при положение на закъснение по доставката, българското държавно управление може да изиска от американската страна да подкрепи по осъществяване на Air policing. Той изясни, че по този начин Съединени американски щати ще поемат отговорността по забавянето.

Зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов съобщи: „ Защо в този момент се пробват да прикриват страстите си и уклоните си зад държавно управление, което към този момент една година не ръководи? Борисов не е министър председател към този момент от година. Радев от дълго време ръководи и сегашният кабинет е негово дете. Не вървят на добре нещата с този кабинет, само че да не се пробват да се оправдават с нас “.

Митов бе безапелационен, че в случай че положението на българската бойна авиация се утежнява, то виновност носят сегашните ръководещи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР