ГЕРБ най-накрая наруши проджилото месеци мълчание около и обяви, че

...
ГЕРБ най-накрая наруши проджилото месеци мълчание около и обяви, че
Коментари Харесай

Реакциите след кандидатурата на Антон Хекимян за кмет на София

ГЕРБ най-сетне наруши проджилото месеци безмълвие към и разгласи, че това е Антон Хекимян - досегашният шеф на " Новини " в bTV. Изненадващата номинация провокира вълна от реакции в обществените мрежи, в това число на политици и публицисти.

Журналистката Полина Паунова дефинира решението като " голям обществен проблем ", който демонстрира сливането на политическата власт и медиите.

" Това момче до оня ден беше началник на новините на най-голямата частна, национална телевизия (преди това години наред беше стартиран като топ водещ на утринната публицистика), а през днешния ден е номинация на Бойко Борисов за столичен кмет. Подобно деяние осветява директната (телефонна) връзка сред някогашния министър председател, водач на най-голямата партия в България и индивида, който отговаряше за метода на поднасяне на новините в народен ефир ", написа тя своя обява във Фейсбук.

Друго лице от медиите - Миролюба Бенатова, напомня, че и други публицисти в предишното са влизали в политиката. Примери за това са да вземем за пример депутатЪТ от ГЕРБ Тома Биков, някогашният тв водещ Николай Бареков и вицепрезидентът Илиана Йотова, която е шеф на новините в Българска национална телевизия през 1995 година

" Много публицисти са ставали политици, още повече - пиари в разнообразни ведомства и партии. Но с такава демонстративна лекост, не помня. Ударът по имиджа на bTV е огромен. По доверието в публицистиката въобще - шамарът е още по-силен...За българската публицистика идват още по-тежки дни ", показва Бенатова.

Кандидатурата на Хекимян попадна под вниманието и на един от съперниците на ГЕРБ. Лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова употребява опцията, с цел да нападне ръководещото болшинство в Народното събрание, като се усъмни, че има предварителна сделка кой ще завоюва вота в София.

" Бил ли е Антон Хекимян персонална къртица на Бойко Борисов в bTV? Защото в този момент виждаме по какъв начин малкия екран би трябвало да носи отговорност за нещо, което евентуално не е нейно решение... Означава ли това, че Хекимян е персонално човек на ГЕРБ години наред? ", попита Нинова.

Според политолога Огнян Минчев издигането на Хекимян за кмет на София " ще затрудни " опцията претендентът на ПП-ДБ и " Спаси София " - Васил Терзиев, да загуби изборите.

" Първо, тази кандидатура ще затрудни значително опцията господин Терзиев да загуби изборите - макар целенасочените и сърцати старания на неговите ПР-и и отговорници за акцията в тази посока. Второ, ще насочи главното русло на акцията по оста Васил Терзиев - Вили Лилков, тъй като по тази ос се концентрират главните измерения на политическото противоборство в тази акция. Както знаем, не е наложително политическият спор от кардинални позиции да победи тънките сметки, режисиращи избора зад кулисите. Но който практикува сходни тънки сметки, би трябвало да бъде подготвен да получи непредвидените им резултати като бумеранг ", написа специалистът в своя обява във Фейсбук.

И малко политически комизъм

В обществените мрежи доста консуматори иронизираха новината и избраха да погледнат на нея от хумористичната ѝ страна.

" А по кое време ГЕРБ ще разгласят идващия началник на новините в БТВ? ", написа журналистът Драгомир Симеонов в профила си във Фейсбук.

" Не съм професионален цоциолог, само че съгласно мен Натали Трифонова имаше по-големи шансове... ", показва иронично българският илюстратор Христо Комарницки, визирайки едно от другите лица в ефира на bTV.

Новината породи и няколко мемета, в това число това за кметът Йорданка Фандъкова, която да бъде определена за идващия началник на новините на bTV.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР