ГЕРБ и ПП – ДБ започват нов кръг на преговори

...
ГЕРБ и ПП – ДБ започват нов кръг на преговори
Коментари Харесай

ГЕРБ и ПП – ДБ разпределят квотите за областни управители и зам.-министри

ГЕРБ и Политическа партия – Демократична България стартират нов кръг на договаряния за местата в изпълнителната власт.  През уикенда двете ръководещи обединения ще обсъдят назначението на регионалните шефове, зам.-министрите от така наречен политическа квота, както и шефове на съществени звена от държавната администрация по области.
Прочетете още
Областните шефове са политически лица, които дават отговор за връзката сред държавното управление и локалната власт и  за деконцентрирана  държавна администрация. В този смисъл така наречен експертност няма по какъв начин да се приложи. Вариантите са ярки политически фигури или добре познати в обществото локални лица.

Двете обединения ще разискват, както разпределението на области по този начин и евентуалните претенденти, които ще ги заемат. Засега  за Пловдив област няма изявен любимец, която една от двете обединения да постанова.

Почти несъмнено регионалният шеф на Пловдив ще бъде нова персона. Това значи, че възможностите на Йордан Иванов от Демократична България и Дани Каназирева – ГЕРБ още веднъж да се върнат в регионална администрация не са огромни.

Зам.-министрите на така наречен политическа квота също ще бъдат обсъждани. При оповестяването на кабинета „ Денков – Габриел “ се съобщи, че всеки министър ще избира екипа си. В съвсем всички министерства обаче се чакат да има квоти от двете партии.

Първите назначения се чакат още идната седмица.

 

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР