ГЕРБ и патриотите задигнаха 100 млн. лв. на няколко хиляди

...
ГЕРБ и патриотите задигнаха 100 млн. лв. на няколко хиляди
Коментари Харесай

БСП: ГЕРБ и патриотите задигнаха 100 млн. лв. на няколко хиляди бедни граждани

ГЕРБ и патриотите отмъкнаха 100 млн. лева на няколко хиляди небогати жители . Това сподели националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Антон Кутев в декларация от името на група, съобщи Агенция „ Фокус “.
„ Днес е последният ден за Народното събрание в границите на тази календарна година, което значи, че каквото можахме, направихме. Годината сигурно се изпраща с разочарования и проблеми. Аз ще се опитам да ви дам един от мотивите това да се случва.
Поводът е това, че с днешното съвещание ние завършваме въпроса за по този начин наречените лихвоточки и жилищноспестовни влогове. Този въпрос е една социална драма, която тече към този момент 30 години и явно към този момент през днешния ден тя завършва. Няма да описвам всичко, което се случи с лихвоточките през последните 30 години.
Според настоящия закон изплащането на жилищноспестовните влогове на жителите завършва с изтичанет она 2019 година, а в бюджета на 2020 г- са планувани 300 хиляди лева, с които фондът да бъде закрит и архивиран. По закона всичко завършва през днешния ден.
Иначе казано, който е съумял да получи парите си до този миг, е съумял. Всички, на които страната още дължи пари към този момент нямат късмет да си получат парите “ , съобщи още Кутев.
По думите му става дума за 100 млн. лева, които хиляди български жители са внасяли преди десетки години за закупуване на жилища , само че не са планували измененията от 10 ноември 1989 година и са се оказали кредитори на българската страна.
Според него с изменчив триумф страната е намирала сили и финанси, с цел да изплаща отговорностите си към тези жители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР