ГЕРБ – СДС е първа политическа сила в 6 общини

...
ГЕРБ – СДС е първа политическа сила в 6 общини
Коментари Харесай

ГЕРБ – СДС са първи в 6 общини в Смолянско, ДПС е в 3, а ПП-ДБ- в 1

ГЕРБ – Съюз на демократичните сили е първа политическа мощ в 6 общини в област Смолян, Движение за права и свободи – в 3, а ПП- Демократична България – в 1, съгласно данни от РИК – Смолян. Златоград пък е единствената община, в която обединението „ Продължаваме промяната- Демократична България “ има водещ резултат с избор от 32 %. В родното място на водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ Борино, гласувалите за придвижването са 70 % от изразилите си право на глас в общината.

В общините Баните, Чепеларе, Девин, Доспат, Неделино и Смолян ГЕРБ – Съюз на демократичните сили е с най-хубав резултат.. Най-високият избор за обединението е в община Доспат – 55.79 %. Именно там има кмет на ГЕРБ, както и всички общински съветници са от същата политическа мощ.

Движение за права и свободи е отпред в изборните резултати в общините Борино, Мадан и Рудозем, надлежно с 58.76 % и 50.13 %.

С най-вече преференции е доктор Красимир Събев от ГЕРБ-СДС. Той е получил персоналното утвърждение на 3203 души.

ГЕРБ - Съюз на демократичните сили е първа политическа мощ в област Смолян с резултат 29.33 %. На втора позиция е Движение за права и свободи с избор от 24.85 %. Следва Политическа партия - Демократична България с 20.16 %. Гласовете за " Българска социалистическа партия за България " са 9.28 %, а поддръжката за " Възраждане " е 7.83 %. За Има Такъв Народ в региона са дали своят вот 2.87 %.

Региона ще има четирима представители в идващото Народно заседание.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР