Георги Титюков ще продължи да бъде заместник-кмет на Пловдив въпреки

...
Георги Титюков ще продължи да бъде заместник-кмет на Пловдив въпреки
Коментари Харесай

Зико: Няма да искам оставката на Титюков, взе си поука и остави колата

Георги Титюков ще продължи да бъде заместник-кмет на Пловдив макар абсурда със служебния автомобил, който употребява като персонален.  Според градоначалника Здравко Димитров неговото вице си е взел поука след следствието на Тина Ивайлова по БТВ.
Прочетете още
„ Оставка? Не е ставало на въпрос. Ако си е взел поуките… а той си ги е взел. Остави колата на Младежкия център ”, съобщи Зико пред TrafficNews. Санкции няма да има и за различен общински началник – шефът на Оперативна програма „ Паркиране и репатриране ” Ненко Калакунов, който също експлоатира нова скъпа кола за персонални потребности.

„ Калакунов също би трябвало да остави колата си. Наредил съм всички общински предприятия да паркират колите по местодомуване в предприятията ”, сподели кметът.  В “Glas с Тина Ивайлова ” Зико съобщи, че дейностите на зам.-кмета и шефа на ОП-то не са морални и ще вземе ограничения. Явно обаче съгласно градоначалника това нарушаване не е мотив да освободи двамата от служба.

Припомняме, че Титюков бе заловен по какъв начин е приватизирал автомобил за 80 000 лв. с Данък добавена стойност, платен по план за понижаване на бедността. Автомобилът „ Шкода Кодиак ” е закупен с европейско финансиране, като задачата му е да вози юношески екипи до дребните обитаеми места по разнообразни стратегии. Самият шеф на Младежкия център призна, че до дребните обитаеми места употребяват друга кола за екипите, а шкодата се „ паркира в Младежкия център, когато Титюков го посещава ”.  Автомобилът се употребява и със служебно гориво, въпреки да се кара и извънслужебно от зам.-кмета по спорт, обществени действия и младежка политика.

Единствената кола без GPS пък в Оперативна програма “Паркиране и репатриране ” се оказа тази на Калакунов. По образеца на Титюков, самият Калакунов е възложител на публичната поръчка, с която е закупена кола още веднъж „ Шкода ” за 65 000 лв..  Пред Тина Ивайлов общинският началник споделя, че това е „ естествен работен автомобил ”, а неговото заплащане е малко над 2000 лв..

Вижте следствието във видеото:



 

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР