Георги Семерджиев, обвинен зав София през юли, при която загинаха

...
Георги Семерджиев, обвинен зав София през юли, при която загинаха
Коментари Харесай

Семерджиев каза пред съда, че не си спомня нищо от катастрофата на Черни връх

Георги Семерджиев , упрекнат за в София през юли, при която починаха две млади дами, сподели пред съда в понеделник, че не си спомня нищо от деня на случая.

Тогава колата му се е движила със 160 км/ч съгласно експертиза и се е блъснала в такси. През ноември, че той ще дава отговор пред съда като причинител по несъобразителност, само че не и в изискванията на възможен предумисъл.

Пред съда той сподели, че не е употребявал опиати нито в деня на случая, нито преди този момент. Семерджиев добави, че не е карал авариралата кола, а на кормилото е бил различен човек, който желал да я опитва, с цел да я веземе чартърен. По негови думи в колата били трима души, като подсъдимият твърди също, че е помолил водача да понижи.

Семерджиев има повдигнати пет обвинявания - за държане на опиати, ръководство на транспортно средство след приложимост на опиати, причиняване на гибел на две лица, до момента в който е управлявал автомобил без брошура, потребление на подправени номера на автомобила и подправена швейцарска брошура.

На въпрос по какъв начин как се е сдобил с швейцарска шофьорска брошура той отговори, че това е станало, откакто се явил на изпит там.

Съдът изслуша и две експертизи, които демонстрират с каква скорост е станал ударът, както и че едната жена е умряла сега на удара поради несъвместима с живота контузия, а другата - минути по-късно.

След злополуката стартира вътрешна инспекция в Министерство на вътрешните работи поради данни, че служители на реда са помогнали на Семерджиев след случая, както и при други случаи, при които той е бил спиран за инспекция от полицейски патрули. През януари Министерство на вътрешните работи поради случая.

Успоредно Семерджиев се проверява и за владеене на към половин грам метаамфетамини, открити в авариралия му джип, както и за.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР