Георги Пеев е журналист, на 45 години. Той определя себе

...
Георги Пеев е журналист, на 45 години. Той определя себе
Коментари Харесай

Единственият българин с трансплантирани сърце и бъбрек

Георги Пеев е публицист, на 45 години. Той дефинира себе си като свръх пациент - с трансплантирано сърце и бъбрек. След двете трансплантации се възвръща с плуване и стартира присъединяване в международни и европейски шампионати за хора с трансплантирани органи. Георги е три пъти европейски първенец и шест пъти вицеевропейски първенец.



Чувствам се безусловно пълностоен човек, който е кадърен да работи и да се грижи за фамилията си, показа той в „ Тази заран “. Нещата бяха доста тревожни, тъй като и тогава, и в този момент в България не се вършат доста трансплантации, само че нито за момент не съм се отказвал, тъй като и лекарите не се отхвърлиха, описа Георги Пеев.

След прекарано малко лятно вирусно заболяване с доста висока температура няколко дни през 2011 година бъбреците му отхвърлят.

Беше доста изненадващо за мен. Оказа се, че този вирус е поразил бъбреците ми необратимо и се наложи незабавно включване на хемодиализа. Година по-късно към този момент бях подготвен за трансплантация. Майки ми можеше да ми е донор, само че се оказа, че и сърдечният мускул е повреден. Следваше и трансплантация на сърце или летален излаз, изясни Георги Пеев.

За негов шанс не чака дълго за сърце – по-малко от година. През месец август 2013 година му е направена сърдечна трансплантация, а през февруари 2015 година и бъбречна с донор неговата майка.

След трансплантациите Георги се възстановявал дълго време, защото свалил доста килограми.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР