Георги Кабаков ще е АВАР съдия на дербито ЦСКА -

...
Георги Кабаков ще е АВАР съдия на дербито ЦСКА -
Коментари Харесай

Георги Кабаков: Не трябва да се сее омраза! Болезнено е това със семействата и близките

Георги Кабаков ще е АВАР арбитър на дербито ЦСКА - Левски от 13-ия кръг на efbet Лига. Днес той и сътрудниците му дадоха конференция. Ето какво сподели Кабаков:

" Не е в моята компетентност да отговоря дали е редно, или не да съм на ВАР в 2 следващи мача на Левски. Съдиите са експерти и когато получат наряд, би трябвало да си свършат работата. Определено както във ФИФА и УЕФА и България, като членка на УЕФА, опитваме да следваме инструкциите.

Всеки футболен ентусиаст би бил изумен в случай че в даден шампионат критериите са едни, а в България са други. В британското състезание има малко по-специфични указания. Следваме условията на ФИФА и УЕФА.

Всеки арбитър на терена излиза с мисълта да се оправи по най-хубавия метод и да не се стига до неточности. Ако се намеси ВАР, значи е позволил неточност. ВАР е застраховка за неточности. Когато си ВАР, знаеш, че нямаш застраховка и отговорността е огромна, освен да се намесиш в обстановка, само че и в обстановка, в която не би трябвало да се месиш, да не се месиш, тъй като следваш протокола. Ние сме съдии, които носим ФИФА значка, под мониторинг сме.

Не е прелестно, когато си със фамилията си, пътуваш и някой по-краен ентусиаст реши, че не си му приветлив, това е единственото, разпознаваеми лица сме. Ние сме хора, които взимаме решения и някой път не са най-правилните. Възможно ли е, когато някой футболист на празна врата не вкара и това докара до загуба, допустимо ли е да се получи реакция от почитателите? Не би трябвало, нали? Мисля, че в годините от 2007 насам, към 16 години, от 2013 съм интернационален арбитър, във всички тези години имам вяра, че мачовете, които сме водили, сме посочили, че можем да водим мачове напрегнат. Надявам се това напрежение да не ни повлияе.

Считаме, че можем да ръководим тези футболни срещи, имаме опит с задгранични съдии през последните години и си спомняте какъв е опитът, не е правилно да разясня сътрудниците. Пред нас главният проблем не е нас самите като душeвност, а мъчителният миг с околните и фамилиите. Ние можем да устоим на напрежението, само че когато се нападат най-близките, най-вече боли. Това е повода да нямаме множеството обществени мрежи. Феновете са изобретателни, което е тъпо. Трябва да се обединим към магията на футбола, не би трябвало да се сее ненавист.

Не сме безгрешни. Обидно е когато при дадена неточност, се търси предумисъл. Не сме задоволени, когато има обстановки, при които има неточности и няма по какъв начин да се намесим. Има записи на връзката, няма по какъв начин да заобиколим законите. Не се усещаме щастливи, бъдете сигурни.

В разпоредбите на играта е разказано, че жълт картон може да бъде показан за вербална или невербална демонстрация, която може да уронва имиджа на съдията или състезателя. Ние нямаме информация за броя на картоните на състезателите, не водим статистика кой какъв брой картони има. Не се е случвало от някой клуб да ни предизвестяват за даден състезател, в случай че има повече картони и е пред наказване. Не се смятам като доайен в съдийството. С Никола Попов и Ивайло Стоянов дружно сме почнали в съдийството. Всички футболни съдии в България са осведомени с упованията при отчитане на добавено време и всеки един основен арбитър носи отговорност за взетото от него решение.

Старая се в работата си като ВАР да последвам прецизно протокола, има 4 обстановки, при които да се намесим. Няма съответна обстановка, при която е можело да се намесим на Левски - Лудогорец. Дадени обстановки предизвикат полемики. Стараем се да съблюдаваме критериите и имам вяра, че съм приложил ВАР протокола в съответната футболна среща ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР