География на мъдростта на Ерик Уайнър е книга спор. Това

...
География на мъдростта на Ерик Уайнър е книга спор. Това
Коментари Харесай

Ива Дойчинова: География на мъдростта на Ерик Уайнър е книга спор

" География на мъдростта " на Ерик Уайнър е книга спор. Това е книга за проучване на живота, за това по какъв начин можеш да го направиш по-добър, да го живееш по-добре. Това сподели програмният шеф на Радио " Фокус " Ива Дойчинова в рубриката " Дифтонг " в предаването " Един неделен ден по шосето " на Радио " Фокус " .

Тя дефинира създателя като доста ерудиран песимист с тежко възприятие са самоирония. " Диалогът с тази книга е нещо извънредно занимателно ", показа тя.

В " География на мъдростта " Уайнър слага въпроса по какъв начин да живеем живота си по този начин, че да се примирим с несъвършенствата му. Той потегля на странствуване по стъпките на 14 философи и мъдреци. " Всеки един от тях е претрупан с избран проблем, който е бил неговият проблем и е трябвало да го позволи. Той безусловно влиза под кожата, в обувките и по стъпките им и върви след тях. Философите не са някакви прашасали томове в мазето, към които ние в никакъв случай не посягаме, тъй като изказът им е комплициран, а тъй като те слагат въпросите и страховете, които всички ние си слагаме, и съумяват да стартират да живеят по някакъв грациозен метод с всички тези неща – с умирането, със старостта ", описа Ива Дойчинова.

Една от сладостите на живота и съставни елементи на щастието съгласно Уайнар е бавното случване, бавното осъзнаване. Затова той избира да пътува с трен, което му дава време за размисли.

Водещият на предаването Або показа романа " Перпетуниана " на Патрисия Сезар Висенте. Жанрът на книгата е вълшебен натурализъм.

" Главната героиня се озовава в един чудноват свят, до момента в който е на вечеря у другари. Изведнъж времето замръзва и стартират да се повтарят няколко секунди – хората повтарят едно и също, вършат едни и същи придвижвания. В този миг един неин другар я води в магичен свят, като допират цветето перпетуниана ", описа Або.

Според книгата всеки от нас живее по 13 живота, като задачата на всеки идващ е да се поправят грешките на предходните. " Главната героиня е една от дребното, на които се разрешава да се качат над тези 13 живота и да ги следят от по-високо ниво. Същевременно тя се връща и в един от по-старите си животи и среща хора, които разпознава от настоящия си живот. Успява да поправи някои от грешките си, други не съумява. Краят остава доста отворен ", описа водещият на предаването.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР