Гените играят важна роля, но начинът ни на живот също

...
Гените играят важна роля, но начинът ни на живот също
Коментари Харесай

12 правила за забавяне на стареенето


Гените играят значима роля, само че методът ни на живот също оказва огромно въздействие в процеса на стареене . Ежедневните ни привички са избор, който можем да променим във всеки един миг.

Ето 12 съвета за това по какъв начин можем да забавим стареенето:

1. Яжте омега-3 мастни киселини

Тези хранителни субстанции, съдържащи се в храни като риба и ленено семе, са значими съставни елементи на мембраните, които обкръжават всяка клетка в тялото ни. Те усъвършенстват мозъчната функционалност , понижават възпалението и подкрепят ръководството на напрежението.

2. Пийте задоволително вода

За задоволителна дневнa

доза се предлага пиенето на 8 чаши води. Специалистите означават, че дехидратацията може да аргументи отмалялост, замъглено мислене, главоболие и запек - всички признаци на стареене.

3. Набавяйте си витамин B

Витамините от група B са водноразтворими витамини , които играят значима роля в клетъчния метаболизъм.Фолиевата киселина, B6 и B12 са най-хубавата композиция от витамини от група B. Обикновено при възрастните хора има дефицит на B12. Това може да се дължи освен на неприятна диета, само че и на обвързваното с възрастта понижаване на стомашната киселинност, от която тялото се нуждае.

4. Грижете се за здравето на мозъка

Ясно е, че с възрастта, функционалностите на мозъка се забавят. За да го „ поддържаме във форма “ би трябвало да акцентираме на физическата интензивност . Упражненията спомагат за отделянето на извлечен от мозъка невротрофичен фактор (ИМНФ), който може да усъвършенства, обвързвания с възрастта му спад.

Свързани публикации.. Ако се усещаме по-млади, забавяме процеса на стареене 0 3 техники от Аюрведа, които забавят стареенето 0 Учени обърнаха процеса на стареене на клетките 1

5. Тренирайте мозъка си

Изследователите са разкрили, че стимулирането на мозъчната активност подкрепя образуването на нови връзки в нервните кафези и даже образуването на нови кафези. Четенето, проучването на нови езици и другите умствени действия развиват неврологична "пластичност " и построяват функционален запас.

6. Яжте гъби

Учените не престават да откриват храни, имащи капацитета да забавят процеса на стареене. Гъбите (в частност манатарките), могат да се окажат мощен съдружник в битката против деменцията и заболяването на Алцхаймер, сочат резултатите от американско проучване. Способността на гъбите да противодействат на стареенето на мозъка и надлежно да забавят, и даже да предотвратяват развиването на невродегенеративни болести , се дължи на огромното количество характерни антиоксиданти в тях - ерготионеин и глутатион.

Повечето от разпоредбите са основани на рекомендациите по тематиката на Кейси Сейдънбърг, съосновател на Nourish Schools - компания, фокусирана върху храненето и създател на книгата "Super Food Cards " (колекция от здравословни предписания и съвети).
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР