Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна публикува изявление, в

...
Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна публикува изявление, в
Коментари Харесай

Генщабът на Украйна заяви, че и в бъдеще ще унищожава самолети

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна разгласява изказване, в което, без да загатва непосредствено злополуката на Ил-76 в Белгородска област, даде обещание да " продължи да подхваща ограничения за заличаване " на военнотранспортни самолети , в това число в Белгородско-Харковско направление. Украинските медии поясняват това като удостоверение, че Ил-76 в действителност е бил свален от украинските военни , оповестява Би Би Си.

" За понижаване на ракетната опасност Въоръжените сили на Украйна освен управляват въздушното пространство, само че и в детайли следят точките за изстрелване на ракети и логистиката на тяхното снабдяване, изключително с потреблението на военнотранспортни самолети. Регистрираната активност на обстрела е директно обвързвана с увеличението на броя на военнотранспортните самолети, които в последно време се насочват към летището в Белгород ", се споделя в изказването.

Военнотранспортен аероплан Ил-76 е, заяви по-рано съветското министерство на защитата. Според ведомството самолетът е превозвал 65 украински военнопленници за замяна. Украинските управляващи към момента не са удостоверили информацията за военнопленниците, само че украинското разузнаване удостовери, че за през днешния ден е била планувана замяна . Това се твърди и от съветската страна.

Главният редактор на RT Маргарита Симонян разгласява в канала си в Telegram лист с украински военни , за които се твърди, че са били на борда на разрушилия се в Белгородска област военнотранспортен аероплан Ил-76.

Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна по-рано удостовери, че за през днешния ден е била готова замяна на пленници. Но те не разясниха дали на борда на разрушилия се аероплан в действителност е имало украински военни.

Би Би Си също няма удостоверение, че хората от листата на Симонян фактически е трябвало да вземат участие в размяната и са били на борда на самолета. Но изброените от Симонян военни в действителност са били в съветски плен.

Споменавания за тях бяха открити в обществените мрежи и в профилирани уеб сайтове, отдадени на военнопленниците. Би Би Си ревизира на инцидентен принцип имената на 20 души в листата - всички те бяха посочени като украински военнопленници. Би Би Си не оповестява имената им, защото не е ясно дали в действителност са починали при самолетната злополука. В листата на Симонян се загатва едно лице, което към този момент е било разменено на 3 януари 2024 година

Някои от изброените военни са били хванати при започване на пълномащабната инвазия, напролет на 2022 година Някои от тях се появяват в пропагандни клипове, популяризирани от съветски медии. Сред хората, посочени в листата, са висши офицери и бранители на Мариупол.

Други медии също стигнаха до заключението, че описът на Симонян съдържа същински имена на военнопленници.

Според съветското министерство на защитата на борда на Ил-76, който се разруши сутринта на 24 януари, е имало шестима членове на екипажа, 65 украински военнослужещи за замяна и трима съветски военнослужещи, които ги съпровождат. Екипажът и всички пасажери в самолета са починали, настояват съветските военни. Според тяхната версия самолетът е бил свален от украинската войска.
 Русия назова злополуката с Ил-76 терористичен акт от страна на Украйна
Русия назова злополуката с Ил-76 терористичен акт от страна на Украйна

Целта е била да бъдат убити съветските жители на борда
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР