Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш изрази опасение, че ситуацията

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш изрази опасение, че ситуацията
Коментари Харесай

Какви са рисковете, които крие ескалацията на напрежение в Сирия?

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш изрази безпокойство, че обстановката към Сирия може да стане некотролируема . Това се споделя в изказване, публикувано от пресслужбата му, представено от ТАСС.
 

" Вчера (във вторник) показах недоволството си от известията за продължаващо потребление на химически оръжия в Сирия . Аз също по този начин доста деликатно проследявам развоя на обстановката в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и скърбя, че той към този момент не може да реализира единодушие по този въпрос ", уточни Гутериш.
 
Той добавя, че още веднъж е споделил си с непрекъснатите представители на петте непрекъснати членки на съвета дълбокото си безпокойствие за рисковете от сегашната обстановка , която той дефинира като задънена улица.
 

" Подчертах и нуждата да се заобикаля излизане на обстановката отвън надзор ", сподели Гутериш. " Нека не забравяме, че в последна сметка нашите старания би трябвало да бъдат ориентирани към прекратяването на страшните премеждия на сирийците ", добави той.
 

Кувейтската самолетна компания " Кувейт еъруейз " заяви, че стопира полетите си до ливанската столица Бейрут поради желанието на Съединени американски щати да нанесат боен удар по прилежащата на Ливан Сирия .
 

Британските военновъздушни сили се намират в бойна подготвеност за нанасяне на вероятен удар по Сирия, заяви вестник " Таймс ", като се базира на държавен източник в Обединеното кралство. " Имаме самолети (в кипърската база на английските военновъздушни сили) Акротири. Готови сме ", сподели източникът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР