Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш и висши дипломати казаха

...
Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш и висши дипломати казаха
Коментари Харесай

СС на ООН осъди действията на Русия пред празния стол на Лавров

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш и висши дипломати споделиха на специфична сесия на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в четвъртък, че войната в Украйна е предизвикала " неописуемо страдалчество и опустошаване ".

" Последните развития са рискови и притеснителни, съобщи Гутериш. Идеята за нуклеарен спор, в миналото немислима, се трансформира в предмет на спор. Също по този начин съм надълбоко смутен от известията за проекти за образуване на по този начин наречените " референдуми " в региони на Украйна, които сега не са под контрола на държавното управление.
 Светът е против готвените от Путин референдуми
Светът е против готвените от Путин референдуми

Кремъл рушал интернационалната сигурност

" Всяко анексиране на територия на страна от друга страна вследствие на опасност или потребление на мощ е нарушаване на Хартата на Организация на обединените нации и на интернационалното право ", сподели той.

Германският външен министър Аналена Бербок изиска прекъсване на плануваните референдуми и още веднъж прикани съветския президент Владимир Путин да спре войната си против Украйна, заявявайки, че " това е война, която той няма да завоюва ", без да го посочва по име.

Тя също по този начин подлага на критика Русия за " разпространение на глада по света " с нейните зърнени политики на среща, отдадена на войната.

Тя и други дипломати разкритикуваха съветския външен министър Сергей Лавров, че е напуснал срещата незабавно след речта си , в която той упрекна Запада в директна интервенция във войната в Украйна, защото държавните управления са подкрепили Киев с оръжие.

Припомняме, че Лавров разказа като цинична позицията на " страните, които доставят Украйна с оръжия и образоват нейните бойци ", които съгласно него се пробват " да протакат сраженията допустимо най-дълго, макар жертвите и разрушенията, с цел да изтощят и отслабят Русия ".
 Лавров за Украйна: Ще осъществим поставените цели, без значение какъв брой време ще ни отнеме
Лавров за Украйна: Ще осъществим поставените цели, без значение какъв брой време ще ни отнеме

Руският външен министър упрекна Запада

Украинският външен министър Дмитро Кулеба във връзка на неговото овакантяване означи иронично, че " през днешния ден съветските дипломати бягат съвсем толкоз зле, колкото и съветските бойци ". Украинският посланик сподели, че Русия не е заинтригувана от провеждането на мирни договаряния с Киев за преустановяване на почналата през февруари война и че Москва " търси единствено военно решение ".

Той добави, че решението на Путин за частична готовност на резервистите от въоръжените сили е самопризнание за проваляне.

Позицията бе изразена
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР