Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пристигна днес на изненадващо

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пристигна днес на изненадващо
Коментари Харесай

Генсекът на НАТО пристигна на необявено посещение в Киев

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг дойде през днешния ден на изненадващо посещаване в Киев, където даде взаимна конференция с украинския президент Володимир Зеленски, заяви " Украинска истина ". 
 
Столтенберг сподели, че страните членки на НАТО са се провалили в навременната доставка на обещаната помощ за Украйна. " Сериозните забавяния в поддръжката сътвориха съществени последствия на бойното поле " за Украйна, съобщи той, представен от Асошиейтед Прес.
 
" Липсата на муниции разреши на руснаците да напреднат на фронтовата линия. Липсата на противовъздушна защита разреши на съветските ракети да поразят задачите си, а неналичието на потенциал за удари в дълбочина разреши руснаците да концентрират повече сили ", сподели Столтенберг.
 
Зеленски сподели, че стаблизацията на фронта, мощта на украинската войска, поемането на самодейността на фронта и разгръщането на контранастъпателни дейности зависят от три фактора.
 
Първия, това е към този момент утвърдената от междунардните сътрудници финансова помощ и позитивни решения на държавните управления им, включително Съединени американски щати в областта на сигурността. Зеленски назова този пункт " доста комплициран ", само че съобщи, че го счита за изпълнен.
 
Вторият пункт е своевременното снабдяване на оръжие и муниции. Новите доставки към този момент са почнали да идват, само че с мудни темпове. " Процесът би трябвало да бъде интензивен ", прикани той.
 
Третият пункт съгласно него е какво съответно от обещаната помощ ще доближи до Украйна. Той назова този пункт " най-главният ". 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР