Генералният секретар на НАТО призна, че страните членки на пакта

...
Генералният секретар на НАТО призна, че страните членки на пакта
Коментари Харесай

Столтенберг: Решенията за Украйна трябва да се превърнат в реални доставки

Генералният секретар на НАТО призна, че страните членки на пакта са се провалили в навременната доставка на обещаната помощ за Киев и това е довело до съществени последствия на бойното поле за Украйна.

Йенс Столтенберг сподели това в Киев, където дойде на изненадващо посещаване и даде взаимна конференция с Володимир Зеленски. Шефът на НАТО заяви, че към Украйна са изпратени още оръжия и муниции, в това число ракети за зенитно-ракетни комплекси „ Пейтриът “, само че от ускоряването на доставките зависи обстановката на фронта.

Украинският президент удостовери, че новите американски доставки към този момент са почнали да идват, само че в дребни количества. Допълнителната помощ е извънредно нужна на Киев, защото украински представители предизвестяват, че Русия натрупа сили за огромна лятна атака.

" Навременна поддръжка за нашата войска. Днес не виждам никакво позитивно развиване по този въпрос. Има доставки, те едвам започнаха, само че този развой би трябвало да бъде интензивен. И най- значимото - едно е дали има пари - и това е доста значимо и ние сме признателни на нашите сътрудници - само че също по този начин е доста значимо какво получаваме за тези пари ", сподели Володимир Зеленски, президент на Украйна.

" От месеци Украйна е превъзхождана във връзка с оръжията и принудена да дели на дажби боеприпасите. Това значи, че по-малко съветски ракети и дронове са били свалени и Русия е била в положение да напредне на фронта. Но не е прекомерно късно за Украйна да надделее, на път е още помощ. Наша отговорност е да създадем по този начин, че решенията да се трансфорат в действителни доставки, физически доставки на оръжия и муниции колкото е допустимо по-скоро ", изясни Йенс Столтенберг, общоприет секретар на НАТО.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР