Генералният секретар на германския Християндемократически съюз (ХДС) Петер Таубер подава

...
Генералният секретар на германския Християндемократически съюз (ХДС) Петер Таубер подава
Коментари Харесай

Ключов съюзник на Меркел подаде оставка

Генералният секретар на немския Християндемократически съюз (ХДС) Петер Таубер подава оставка по здравословни аргументи, оповестиха през днешния ден източници от партията, представени от Ройтерс.

Таубер не взе присъединяване в съдружните договаряния с Германската социалдемократическа партия (ГСДП) тази година и по информация на източниците желае да даде опция за избиране на негов правоприемник на партийния конгрес на ХДС на 26 февруари.

Оставката на Таубер дава на Ангела Меркел още една опция в миг, когато канцлерът и водач на партията пробва да разпредели най-важните постове сред съперничещи си фракции в ХДС.

Много членове на консервативната партия са недоволни, че тя отстъпи авторитетното министерство на финансите на ГСДП в съдружното съглашение, което двете водещи политически сили подписаха този месец.

Преди новото държавно управление да встъпи в служба 464-те хиляди членове на ГСДП ще гласоподават дали партията им да взе участие в нова огромна коалиция. Гласуването стартира във вторник и ще продължи до 2 март, а резултатът ще бъде разгласен два дни по-късно.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР