Генералният директор на Руската антидопингова агенция (РУСАДА) Юри Ганус прогнозира

...
Генералният директор на Руската антидопингова агенция (РУСАДА) Юри Ганус прогнозира
Коментари Харесай

Русия пред изваждане от Олимпиадата в Токио 2020 заради допинг нарушения

Генералният шеф на Руската антидопингова организация (РУСАДА) Юри Ганус предвижда дълготрайно наказване за страната, което да я извади от присъединяване на Олимпийските игри в Токио следващата година.

" Олимпийският тим на Русия ще бъде възпрепятстван от пълноценно присъединяване на Олимпиадата в Токио. Мисля, че това ще се повтори и на зимните игри в Китай (2022 г.) ", сподели Ганус в изявление за Франс прес, представен от БНР.

Според него най-хубавият вероятен сюжет за Русия е допускането до Игрите " на избрани спортисти със специфична покана ", както бе по време на Зимните олимпийски игри в Пьончан 2018. Освен това Ганус чака и други санкции, в това число ограничаване за провеждането на интернационалните надпревари в Русия, изключване на руснаци от интернационалните спортни федерации и санкции.

През предишния месец Международната антидопингова организация (УАДА) разгласи, че ще проверява „ несъответствия “ в лабораторните данни, обезпечени от Русия, което повдигна вероятността за нова възбрана. УАДА даде три седмици на Русия, с цел да отговори на проблемите с данните. Този период към този момент изтече.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР