Генералният директор на БНР Андон Балтаков хвърли оставка по "лични

...
Генералният директор на БНР Андон Балтаков хвърли оставка по "лични
Коментари Харесай

Шефът на БНР Андон Балтаков подаде оставка

Генералният шеф на БНР Андон Балтаков хвърли оставка по "лични аргументи ".
От Съвет за електронни медии още веднъж се пробвали да разубедят Балтаков, който за трети път хвърля молба за овакантяване пред контролния орган, който го избира.
Според източници от БНР този път същинската причина за оставката е почнала сериозна инспекция на харчовете от многомилионния бюджет на държавното радио.
Балтаков по едно и също време има при постъпването си на поста непълен стаж, както и непълен управителен стаж, които са наложителни по закон, а също притежаваше при кандидатстването и постъпването на поста даже настояща компания. Всички тези условия бяха известни и на него, и на Съвет за електронни медии, както и неистинността на подадените от него заявления по този мотив, че не е в спор със закона. И все пак беше определен.
Освен това в свое писмо УС на БНР уличи Балтаков, че е сключил, без изискваното по закон осъществяване на социална поръчка и без също изискваното по закон утвърждение, контракти за 298 200 лева за доставки на ток и е поел от името на институцията отговорности, на което също не е имал право.
В началото на лятото той се прочу и с различен случай, при който е блъснал колоездач в Благоевград, без даже да има брошура. При удара със служебния джип на Балтаков колоездачът безусловно е бил хвърлен върху предницата на автомобила. В резултат на това предното стъкло на служебната кола от радиото е било счупено, а велосипедистът е бил откаран в болница с тежки пострадвания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР