Генерал Валерий Залужний, главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна, се

...
Генерал Валерий Залужний, главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна, се
Коментари Харесай

Залужний: Защо трябва да питам някого за разрешение какво да правя на вражеска територия?

Генерал Валерий Залужний, главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна, се оплаква в изявление за Washington Post, че не може да се бори с Русия, която е нападнала Украйна, при съблюдаване на поставените условия. Западните съдружници, опасявайки се от ескалация на войната с Русия, сложиха изискване ракетите с отдалечен обхват и другите муниции, които предоставиха на ВСУ, да не могат да бъдат употребявани за нанасяне на удари по съветска територия.

Главнокомандващият на украинските въоръжени сили Валерий Залужний съобщи, че Крим ще бъде под контрола на Киев, даже в случай че съдружниците на страната ни се опълчват на това.

Главнокомандващият на ВСУ даде заричане за полуострова в изявление за The Washington Post. „ Веднага щом разполагам със средства, ще направя нещо. Не ме интересува – никой няма да ме спре “, съобщи Залужний.

Той разкри и концепцията си за победа на Украйна и означи, че в страната ни има още доста работа за извършване.

„ Победата ще пристигна, когато имаме войска – може би даже многочислена – която ще подсигурява сигурността на децата, които в този момент пътуват с детски колички, тъй че те да порастват, знаейки, че това няма да се повтори… “, сподели главнокомандващият.

Ето за какво, съгласно главнокомандващия ВСУ, Украйна употребява единствено оръжия украинско произвеждане за удари по съветска територия.

„ За да спася народа си, за какво би трябвало да желая от някого позволение какво да върша на вражеска територия “ – пита Залужний в диалог с сътрудник на изданието.

„ По някакъв метод би трябвало да си мисля, че не ми е разрешено да върша нищо там. Защо? Защото Путин … ще употребява нуклеарно оръжие? А на децата, които умират, им е все едно “.

„ Това е наш проблем и от нас зависи да убием този зложелател. По време на война можеш и би трябвало да убиваш на негова територия. Ако нашите сътрудници се опасяват да употребяват оръжията си, ние ще убиваме с нашите “, съобщи командирът на украинската войска.

По-рано Украйна увери Съединени американски щати, че няма да употребява оръжия, получени от американците, за нанасяне на удари по съветска територия.

„ Имаме съглашения със Съединени американски щати, че няма да използваме оръжия, предоставени ни от Съединени американски щати и сътрудниците, за нанасяне на удари по територията на Руската федерация.

Но в случай че през днешния ден приказваме за деокупация на краткотрайно окупираните територии на Украйна, където се намира врагът, то надлежно нямаме такива ограничавания “, акцентира министърът на защитата Алексей Резников.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР