Гел лакът е не само красив, но и предпочитан заради

...
Гел лакът е не само красив, но и предпочитан заради
Коментари Харесай

Как да премахнем гел лака в домашни условия без да повредим ноктите си

Гел лакът е освен хубав, само че и желан поради дълготрайността му. Но има един не изключително прелестен миг, какъвто е неговото унищожаване. Обикновено процесът на премахване му е сложен и за целта човек би трябвало да прибегне до услугите на експерт.
 Лакът за нокти и методите, по които може да разберем, че към този момент не е кадърен за приложимост
Как да разберем, че лакът за нокти към този момент не е кадърен за приложимост

Освен посочения период на валидност

Но евентуално всеки, най-малко един път се е опитвал, да отстрани този вид лак в домашни условия. И наподобява, че най-лесният метод е просто да го отлепим .

Оказва се, обаче, че това може да бъде доста по-вредно за ноктите , в сравнение с си мислим. Тъй като лакът основава доста положително сцепление сред главния пласт и самия нокът и когато го отлепяме , на процедура откъсваме горния пласт на нокътя си. Освен болежка, това може да докара до пукнатини или отвори, които пък са причина за развиване на бактерии.

Все отново има способи, посредством които можете да премахнем вярно лакът и в домашни условия - стига да имаме на разположение подобаващите принадлежности . Те включват: пила за нокти, преса за кожички, памучни тампони, алуминиево фолио, лакочистител с ацетон, масло за кожички.
 Снимка 622235

Стъпка 1: грижа за кожата към нокътя

Ацетонът, съдържащ се в лакочистителят, може да бъде нападателен към кожата към ноктите. Затова е добре деликатно да ги избутаме или даже да изрежем мъртвата кожа. След което може да нанесем олио или омекотител за кожички.

Стъпка 2: изпиляване

Пиленето на ноктите, преди да ги накиснем в лакочистител, ще подсигурява, че ацетонът ще може да унищожи. Към процедурата би трябвало да подходим деликатно и да спрем, когато цветът към този момент не е бял - т.е. стигнали сме до естетствения колорит на нокътя.
 Снимка 622234

Стъпка 3: накисване

За страдание, щадящият лакочистител няма да подейства на гел маникюра. Вместо това ще ни е нужен подобен на ацетонова това или попиващ лакочистител, особено предопределен за гел нокти.

Има два метода да подходим към тази стъпка. Единият е да потопим ноктите в купа с ацетон за петнадесет до двадесет минути. А вторият е, слагането на пропит в разтвора памучен тампон върху всеки нокът, запечатан с парче алуминиево фолио.
 Снимка 622236

Стъпка 4: изглаждане и оформяне

След като боята е отстранена изцяло, може да оформим ноктите по метода, по който желаем. Добре е да използваме стъклена пила, а не такава с грапавини.

Стъпка 5: хидратиране

Това е значима стъпка, за възобновяване и опазване здравината на нокътя. Може да използваме растително масло или даже такова за кожички - за поддържане на естествената нокътна плочка. Всъщност използването им е добре да се трансформира в рутина.
 Морският маникюр - най-актуалният сега
Най-актуалният маникюр сега

Все отново идва лято

И в случай че видим, че ноктите са доста повредени, добре е да се откажем от маникюра за известно време. Лесно чупещите се нокти и вдлъбнатините са индикатор, че не е безвредно да се правят каквито и да е операции. Препоръчително да изчакаме три до четири седмици, с цел да позволим на ноктите да заздравеят, поучават от Women`s Health.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР