ГДБОП предупреждава за активна спам кампания и съветва потребителите да

...
ГДБОП предупреждава за активна спам кампания и съветва потребителите да
Коментари Харесай

ГДБОП: Има активна спам кампания, не отваряйте съмнителни съобщения!

ГДБОП предизвестява за дейна спам акция и поучава потребителите да не отварят съмнителни известия и да се снабдят с надеждни антивирусни решения, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

В бранш "Киберпрестъпност " при ГДБОП-МВР през днешния ден са регистрирани голям брой сигнали от интернет консуматори, които са получили на електронните си пощенски кутии съмнителни имейли с предизвестие за заплащане на просрочени отговорности от името на компания "Кредисимо " АД.

В хода на осъществената инспекция е открито, че към спам известията е прикачен злотворен файл, който компрометира компютърната настройка на потребителя, като извлича непозволено персонални данни, пароли за обществени мрежи, пощенски кутии, банкови запаси и други. Така инфектираният компютър е допустимо да бъде употребен от компютърните нарушители и за редица голям брой други кибер офанзиви - разпращане на нови фишинг мейли и DDoS мрежови офанзиви.

Не е осъществена хакерска офанзива към "Кредисимо " и тяхната база данни, като компанията не стои зад разпращането на тези известията. Хакерите употребяват непозволено името на компанията, с цел да заблудят получателите, показват от Министерство на вътрешните работи.

В първите часове на спам акцията едвам три антивирусни продукта са реагирали на компютърния вирус, само че след подхванати дейности от ГДБОП-МВР е доста увеличено количеството им.

Осъществено е неотложно взаимоотношение на ГДБОП с компания "Кредисимо " и снабдители на електронни пощенски услуги в страната, за определяне източника на кибер офанзивата, предприемане на дейности по нейното обезвреждане и известяван на обществеността за възникната заплаха.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР