ГДБОП, ДАНС и Агенция Митници“ хванаха 80 кг марихуана с

...
ГДБОП, ДАНС и Агенция Митници“ хванаха 80 кг марихуана с
Коментари Харесай

Хванаха трева за близо 800 000 лева, укрита в 22 тона свинско месо

ГДБОП, ДАНС и Агенция „ Митници “ хванаха 80 кг марихуана с доста високо качество, на приблизителна стойност към 800 000 лв., укрита измежду формалния товар – 22 тона свинско месо, научи Moreto.net. В непосредствена непосредственост до композицията е открито съоръжение за наркооранжерия без препарати - конфискувани са климатични тела, лампи, трафове, дросели, филтри, празни саксии, напоителна система и мрежи за изсушаване на марихуаната. Към момента текат дейности по уточняване на придвижването на камиона, който е с българска регистрация.

Съвместните дейности са осъществени от чиновници на ГДБОП, ДАНС и Агенция „ Митници “, под наблюдението на Окръжна прокуратура – Перник. Извършени са арести на трима мъже, които с разпореждане на наблюдаващ прокурор са арестувани за 72 часа и са привлечени като обвинени за държане на наркотични субстанции за разпространяване.

Подробности за резултатите от интервенция дадоха заместник-директорът на ГДБОП старши комисар Явор Серафимов, Галина Антова - административен началник на Окръжна прокуратура – Перник, и Пламен Павлов, заместник-директор на Агенция „ Митници “.

Прокурор Антова уточни, че следствието е по формирано досъдебно произвеждане по член 354а, алинея 1 по отношение на член 20. В ранния следобяд на 4 октомври в Перник, в изискванията на необходимост, в резултат на взаимните дейности, е стартирано досъдебно произвеждане за държане на опиати за разпространяване под надзора на окръжната прокуратура. В рамките на 24 часа са осъществени голям брой процесуално-следствени дейности – огледи, претърсвания и изземвания, при които са конфискувани материални доказателства от голяма важност за делото. В тежкотоварна комбинация на паркинг в Перник, натоварена с месо, са открити пресовани и вакуумирани 76 пакета с растителна маса, реагираща на марихуана при полевия наркотест.

Оперативно-издирвателните дейности са стартирани по отношение на добита в ГДБОП информация за лица, занимаващи се с незаконно произвеждане и въвеждане на територията на страната на опиати и цигари без бандерол, като в хода им са добити данни за транспортни средства, съпричастни към активността, уточни старши комисар Серафимов. Той посочи, че при инспекцията на тежкотоварната хладилна комбинация са конфискувани към 80 кг марихуана с доста високо качество, на приблизителна стойност към 800 000 лв.. Предстои в границите на досъдебното произвеждане да се прецизира пазарът, за който е била предопределена дрогата, укрита измежду формалния товар – 22 тона свинско месо. В непосредствена непосредственост до композицията е открито съоръжение за наркооранжерия без препарати - конфискувани са климатични тела, лампи, трафове, дросели, филтри, празни саксии, напоителна система и мрежи за изсушаване на марихуаната, добави заместник-директорът на ГДБОП.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР