Газпром е принуден да спре работата на още една турбина

...
Газпром е принуден да спре работата на още една турбина
Коментари Харесай

Газпром спира работата на още една турбина по Северен поток 1, дебитът намалява наполовина -

„ Газпром " е заставен да спре работата на още една турбина на „ Сименс “ в компресорната станция „ Портовая “ поради приключване на междуремонтна употреба преди идващия главен ремонт, заяви газовият холдинг в особено известие, представено в понеделник вечер от ТАСС. Във връзка с това дебитът на газ по „ Северен поток “ ще намалее на половина в съпоставяне със сегашните размери.

Така дневният рандеман на Конституционен съд " Портовая " от 7 ч. московско време на 27 юли ще намалее съвсем на половина - до 33 милиона кубически метра дневно вместо досегашните 67 милиона кубически метра.

За подобен процес на нещата през предходната седмица говореше съветският президент Владимир Путин, който още преди „ Газпром “ разгласи, че в края на юли за ремонт би трябвало да бъде изпратена още една турбина. Путин спекулираше с тематиката в подтекста на опцията всички европейски проблеми с газа да изчезнат, в случай че Европа и Германия се съгласят да пуснат " Северен поток 2 ".

" Газпром " заяви, че е получил документите от Siemens за връщане на турбина за " Северен поток " от Канада, само че, както отбелязва холдингът, всички те към момента не отстраняват посочените по-рано опасности, а единствено слагат спомагателни въпроси. „ Газпром “ към момента има въпроси по отношение на глобите на Европейски Съюз и Обединеното кралство, „ чието решение е значимо за доставката на мотора в Русия и незабавния главен ремонт на други газотурбинни мотори за компресорната станция Портовая “.

От средата на юни газопроводът работи единствено на 40% (67 милиона кубически метра на ден) от оптималния си потенциал заради ненавременното връщане от Канада на газовата турбина на „ Сименс “. Забавянето беше провокирано от глобите, наложени от Канада против Русия поради нахлуването й в Украйна.

На 9 юли, след многочислени претенции от Федерална Република Германия, Канада реши да върне ремонтираната турбина. Европейската комисия увери, че връщането на турбината на " Северен поток " от Канада не нарушава глобите на Европейски Съюз против Русия, защото те не се отнасят за оборудването за пренос на газ.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР