Газпром днес подава за Европа, транзитно през Украйна, природен газ

...
Газпром днес подава за Европа, транзитно през Украйна, природен газ
Коментари Харесай

Газпром доставя днес за Европа през Украйна 42,2 милиона кубични метра газ

" Газпром " през днешния ден подава за Европа, директно през Украйна, природен газ в размер 42,4 милиона кубични метра през газоизмервателната станция (ГИС) " Суджа ". Това количество е доказано от украинската страна, заяви пред публицисти представител на съветската енергийна компания, представен от ТАСС.

И през вчерашния ден размерът на изпомпване на синьо гориво по това трасе бе 42,4 милиона кубични метра. 

Заявки за транспорт през станция " Сохрановка " не се одобряват, посочи представителят на " Газпром ".

По-рано ТАСС, базирайки се на данни от уеб страницата на оператора на украинската газопреносна мрежа, заяви, че преносът на съветски газ през Украйна през днешния ден може да доближи до към 42,4 милиона кубични метра.

Единственият маршрут за експорт на газ от Русия за Западна и Централна Европа сега е през Украйна, написа ТАСС. Доставките на синьо гориво по " Северен поток-1 " са изцяло прекъснати.

По време на техническата профилактика на последния настоящ помпен елемент на газопровода е било открито приключване на масло. До отстраняването на повредата " Газпром " е заставен изцяло да спре преноса на синьо гориво по оборудването, се показва в изказване на съветската енергийна корпорация, представено от ТАСС. 

В известието на " Газпром " се споделя още, че " по информация на компанията " Сименс " (Siemens), цялостното премахване на теча на масло от помпения елемент е допустимо да бъде осъществено единствено в профилирано ремонтно дружество ".

" Северен поток-1 " бе спрян за поддръжка на 31 август и трябваше да възобнови работа в ранните часове на 3 септември. 

Доставките на синьо гориво по другите работещи сега газопроводи " Турски поток " и " Син поток " са предопределени за Турция и за страни от Южна и Югоизточна Европа, напомня ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР