Газовата връзка между България и Гърция ще изпълнява много важна

...
Газовата връзка между България и Гърция ще изпълнява много важна
Коментари Харесай

Президентът на Азербайджан: Ще удвоим газовите доставки за Европа до 2027 г.

Газовата връзка сред България и Гърция ще извършва доста значима роля в обезпечаването на енергийна сигурност и диверсификация на доставките за Европа. Това съобщи на церемонията по откриването на газовата връзка президентът на Азербайджан Илхам Алиев, представен от Българска национална телевизия.

През юли Азербайджан подписа меморандум за съдействие с Европейската комисия и до 2027 година въз основата на този документ счита да удвои доставките на природен газ за Европа, сподели още Алиев.

" От години азерският газ е на пазара в Европа, а южният газов кулоар е един от най-големите инфраструктурни планове в района. Азербайджан е горделив, че инициира този кулоар и придвижва газ до потребителите по нов път и от нов източник. Досега единственият източник е от Каспийско море, само че има няколко други газови полета в Азербайджан, които скоро ще стартират да създават и ще допринесат за увеличението на количествата. " - сподели Илхам Алиев.

На базата на меморандума за съдействие с Европейска комисия, Азербайджан скоро ще доставя и електричество от възобновими източници за Европа, разгласи президентът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР