Българската федерация по ски получи поредно признание по време на

...
Българската федерация по ски получи поредно признание по време на
Коментари Харесай

Банско приема за първи път световна и европейска купа по сноуборд през 2025 г.

Българската федерация по ски получи следващо самопризнание по време на календарната конференция на ФИС в Порторож. Отличните обичаи в организацията на надпревари от най-високия ранкинг бяха оценени уместно и федерацията ни получи за новия сезон семейството на международна и европейска купа по сноуборд.

Елитът в сноуборда ще мери сили в Банско, като за първи път в историята курортът ще одобри единствено в границите на 5 дни най-престижните надпревари в сноуборда. Световната купа в олимпийската дисциплинираност Паралелен великански слалом е планувана за 18-19 януари 2025, а на 21 и 22 януари ще е Европейската купа отново в същата дисциплинираност.

За Банско това ще е четвърто домакинство на стартове за Световната купа по сноуборд след 2017, 2018 и 2023 г и първо за Европейската купа в паралелните дисциплини. Курортът бе хазаин и на Световно младежко в паралелните дисциплини през 2023 година

Другият ни курорт с домакинство на Семеен кодекс е Пампорово, който тази година осъществя за 5 дни Световна и е Европейска купа. Стартовете идния сезон към този момент са годни за продобиване на квоти за зимната олимпиада в Милано и Кортина д`Ампецо през 2026 година

Очаква се стартовете в Банско да се трансфорат в същински празник на сноуборда, поради присъединяване на първия българин притежател на огромен и дребен бистър глобус на ФИС Радослав Янков и на международните ни звезди при младите Тервел Замфиров, Петър Гергьовски, Кристиан Георгиев и Александър Кръшняк.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР