Гайдари свириха на портата на кмета на Калофер Румен Стоянов

...
Гайдари свириха на портата на кмета на Калофер Румен Стоянов
Коментари Харесай

Гайдари свириха на калоферския кмет по случай рождения му де...

Гайдари свириха на портата на кмета на Калофер Румен Стоянов по случай неговия рожден ден. Те го изненадаха вечерта, малко преди да стартира фамилното празненство. Поздравиха го с обичани калоферски мелодии, а домакинът ги почерпи както прилича – с хубави мезета и алено вино. Часове по-рано обаче той получи различен скъп подарък – картина от Националното съдружие на кметовете на кметства в Република България. Връчи му я колежката от родопското село Момчиловци Сийка Суркова в наличието на още техни сътрудници. Както Румен Стоянов, по този начин и Суркова бяха в национални носии от своя район. Срещата стана в посолството на Иран, където бяха поканени по случай началото на новата иранска година.

За втора поредна година кметът на Калофер Румен Стоянов отпразнува прочут рожден ден в изискванията на пандемия. Известен в цяла България с гостоприемството си, този път той одобри стотиците поздравления по телефона и във ФБ и се почувства по този начин, като че ли чества рождените си дни преди 2020 година, когато нямаше ковид-19 и ограничаващи ограничения. Толкова доста позвънявания и пожелания, че на моменти ми се завиваше свят от неспокойствие и се просълзявах от наслада, показа пред „ Марица “ кметът на Калофер.

Румен Стоянов навърши 56 години на 18 март. Денят му обаче претрупан – като ръководител на Сдружението на кметовете на кметства в България той от сутринта бе София и дружно със свои сътрудници от страната взе участие в няколко срещи.

През това време другари и сътрудници от обитаемоте места в Подбалкана чакаха ред да улучат телефонната линия свободна и да изрекат персонално пожеланията си здраве. По-нетърпеливите, които рожденикът не можа да преброи какъв брой са, се разписаха в обществената мрежа.

Освен че е дълготраен кмет на Калофер, Румен Стоянов е ръководител на съдружие на животновъдите и измежду тях има другари от Видин до Странджа и Родопите, и от Силистра до Петрич. До 2019-та те бяха постоянни посетители на рождения му ден. Този път обаче пандемията ги спря, само че пък го поздравиха от отдалеченост. Като ръководител на туристическото сдружение „ Хайдут “ в Калофер Стоянов получи десетки позвънявания и от известни туристически деятели в страната.

Както се поставя в подобен ден празненство въпреки всичко имаше – Румен Стоянов събра част от огромното си семейство в дома си в Калофер. Макар и в стеснен кръг веселбата и почерпките продължиха до сутринта.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР