Гъвкавостта на банките при отпускане на ипотечен заем са сред

...
Гъвкавостта на банките при отпускане на ипотечен заем са сред
Коментари Харесай

Как коронавирусът промени покупката на имот

Гъвкавостта на банките при разпределяне на ипотечен заем са измежду основните фактори при покупката на жилище и заемат челна позиция по отношение на интервала преди пандемията. На това мнение са 79% от медиаторите взели участие в анкета на Masthaven. Следващите най-важни фактори са: обслужването на клиентите – 63%, бързината, с която това се случва – 60% и гъвкавите характерности на банковия артикул – 55%.

„ Коронавирусът визира всички аспекти от живота ни към този момент съвсем една година и наподобява евентуално ще остане с нас още известно време. Тогава може би не е изненада, че кредитополучателите са преосмислили кое е значимо за тях, когато става въпрос за ипотечен заем и дом, в които живеят “, споделя Роб Бернард, шеф „ медиатори “ в Masthaven.

„ Фактът, че доста хора са били принудени да останат у дома за по-дълъг интервал от време и да приспособяват къщите си в офиси, спортни зали или учебни заведения, е извел в по-ясна вероятност какво в действителност желае клиентът, когато става въпрос за благосъстоятелност. Покупката на дом е събитие, което в множеството случаи, е веднъж в живота събитие и от тази гл.т. може да има дълготрайно влияние върху пазара на недвижими парцели във Англия “, споделя Бернард.

Кредитополучателите също са били наясно какво желаят от банките. Много от тях са били наранени от пандемията и заради това търсят ипотечен артикул, който е еластичен и може да отговори на техните потребности.

В анкетата, извършена от Masthaven, 92% от медиаторите декларират, че техните клиенти са били негативно финансово повлияни от коронакризата през втората половина на 2020 година Близо една четвърт (26%) от медиаторите чакат през 2021 година да се усили делът на кредитополучателите, които през предходната година са били финансово наранени от пандемията.

Клиентите търсят по-големи къщи. На това мнение са 57% от интервюираните брокери на Острова. Други 33% декларират, че множеството им клиенти са търсили къщи в по-тихи региони по периферията на огромните градове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР