Гъвкавите работни формати и дистанционната форма на работа могат да

...
Гъвкавите работни формати и дистанционната форма на работа могат да
Коментари Харесай

Отпадането на времето за пътуване до работното място може да намали емисиите на въглероден диоксид с 214 млн. тона годишно до 2030 г.

Гъвкавите работни формати и отдалечената форма на работа могат да бъдат сполучлива екологична мярка. Това демонстрира без значение икономическо изследване, извършено по самодейност на водещия международен снабдител на работни пространства Regus. Изследването демонстрира, че по-разширеното разпространяване на гъвкавите форми на работа ще понижи равнищата на въглероден диоксид в международен проект до 214 млн. тона годишно до 2030 година Ако растежът в известността на гъвкавите работни пространства продължи да се форсира, годишно хората по света ще икономисват над 3,53 милиарда часа пътешестване до работното място до 2030 година, а количеството въглероден двуокис, спестено от това понижение, се равнява на количеството въглерод, всмукано от 5,5 милиарда дървета за 10 години.

По данни на Евростат през 2017 година в Европейския съюз се следи нарастване на нездравословните излъчвания приблизително с 1.8%, като България има дял от 1.5% в замърсяването с излъчвания въглероден диоксид в целия Европейски Съюз. Статистиката сочи, че България е на трета позиция измежду 28-те страни-членки по произвеждане на нездравословни излъчвания въглероден двуокис за 2017 година У нас през предходната година са били създадени над 8% повече такива нездравословни излъчвания, съпоставено с 2016 година, което в цифрово изражение е над 27 млн. тона.

Целта на Европейски Съюз е да понижи въглеродните си излъчвания с 40% под нивата от 1990 година до 2030 година, а до 2040 година - с 60 на 100. Междувременно нацията, която ще регистрира най-голямото годишно понижение на въглеродните излъчвания до 2030 година, е Съединените щати. Предполага се, че Съединени американски щати ще спести съвсем 960 млн. часа за напредване до работното място, а пътуващите там, които разчитат до огромна степен на коли, икономисват по този метод над 100 млн. тона CO2.

Икономическото изследване на Regus прави оценка растежа на гъвкавите работни пространства сред настоящия миг и 2030 година То преглежда 16 страни по света и предвижда, че увеличеното разпространяване на гъвкавите форми на работа в тези страни ще способства с над 10 трилиона $ за международната стопанска система до 2030 година

Ако работодателите разрешават на чиновниците да се открият на място, по-близко до дома, и да понижат ежедневното пътешестване, всяка година могат да бъдат спестени милиони тонове въглеродни излъчвания. В изискванията на рецесия в положението на околната среда, предлагането на гъвкави форми на работа не е просто бизнес или персонален императив, само че също и изгода за планетата.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР