Гърция затваря един граничен пункт с Албания. Освен необходимия отрицателен

...
Гърция затваря един граничен пункт с Албания. Освен необходимия отрицателен
Коментари Харесай

Гърция прави бързи тестове за Covid-19 на всички влизащи по суша

Гърция затваря един граничен пункт с Албания. Освен нужния негативен резултат от Пи Си Ар, ще се извършат бързи проби за Сovid-19 на всички влизащи в страната през сухопътните граници от 4 часа през днешния ден. В северната част на южната ни съседка случаите не престават да нарастват, най-тежко е ситуацията в Солун, съобщи БНР.

Гръцките управляващи също по този начин утвърдиха изключителни средства за уязвимите фамилии, потърпевши финансово поради пандемията. Парите ще им бъдат раздадени преди Коледните празници. Освен това на дълготрайно безработните ще бъдат обезпечени 400 евро помощ, а изплащането на компенсациите за безработица се удължават с два месеца.

Директорът на Европейското районно бюро на Световната здравна организация Ханс Клюге съобщи, че затварянето на учебните заведения не е ефикасна мярка и че нови блокади могат да бъдат избегнати, само че при едно изискване - в случай че използването на защитни маски стигне 95%. " Притеснен съм освен за Балканите, само че и за всички 50 страни на континента и оттатък. Европейският район е още един път епицентър на пандемията, дружно със Съединените щати. Но всички би трябвало да виждаме светлина в края на тунела, само че ще бъдат сложни шест месеца ", добави той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР