Гърция започна да реформира правилата за движение по пътищата, като

...
Гърция започна да реформира правилата за движение по пътищата, като
Коментари Харесай

В Гърция ще може да се кара със 150 км/ч

Гърция стартира да реформира разпоредбите за придвижване по пътищата, като ще усили позволената скорост по автомагистралите, пишат медиите в южната ни съседка.

Транспортният министър Христос Спирдзис разгласи, че новият устав за придвижване по пътищата ще дава опция за увеличение на скоростта от 130 километра в час (колкото е сега) на 150 километра в час.

Не е ясно дали тази смяна ще се отрази позитивно и ще се понижи броят на жертвите. Контролните органи не престават да регистрират растеж на жертвите при пътнотранспортни катастрофи.

В множеството европейски страни позволената оптималната скорост е колкото е в Гърция в този момент - 130 километра в час. До края на годината управляващите в Гърция ще разгласят търг за създаване на нова система за таксуване без каси по пътищата на страната.

Прилагането на новата тол система ще започва още следващата година, като се планува таксите да се заплащат безкасово посредством специфични бордови устройства и по мобилните телефони. Таксите ще са според от изминатите километри.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР