Гърция въведе седемдневна, вместо досегашната тридневна карантина за влизащите в

...
Гърция въведе седемдневна, вместо досегашната тридневна карантина за влизащите в
Коментари Харесай

Гърция въвежда седемдневна карантина за влизащите в страната

Гърция вкара седемдневна, вместо досегашната тридневна карантина за влизащите в страната с въздушен, сухоземен или морски превоз, считано от през днешния ден, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи в петък.

Мярката ще важи до 21 януари 2021 година

Остава в действие условието за показване на негативен PCR тест, изработен до 72 часа преди влизането в страната и попълнена PLF форма, с генериран QR код, 24 часа преди пътуването, както и наложителното тестване с бърз (антигенен) тест на граничните пунктове. В случай, че бързият тест е позитивен, лицето ще бъде карантинирано за 14 дни.

При влизане в Гърция жителите следва да са попълнили адрес на престояване (в PLF формата), където ще прекарат 7-дневната карантина. Те имат право да изоставен страната преди приключването на карантината. Глобата за неспазване на карантината е 5 000 евро.

Остават рестриктивните мерки за прекосяване на границата, като в интервала от 23:00 ч. до 07:00 ч. това е неразрешено. За пътуващи жители е позволено прекосяването единствено през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата-Промахон ", а за тежкотоварни коли и през пунктовете " Нимфеа-Маказа ", " Капитан Петко Войвода-Орменион " и " Илинден-Ексохи ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР